Hlavní obsah

Bláznivý modrý Trabant dováděl na Příbramsku (video)

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jsme se rozhodovali, co budeme dělat o víkendu 7.-8.října, mohli jsme si vybrat ze 2 akcí. Zúčastnit se rally Kramolín, anebo vyrazit na Rally Příbram. Hádáte správně, zvolili jsme možnost "je to sice dál, ale za to horší cesta...".

Článek

Přípravy na příbramskou soutež probíhaly několik dní dopředu, jelikož jsme nechtěli nic podcenit. Počasí slibovalo slunečné dny, ale i možnost přeháněk a tak jsme chtěli být připraveni na všechno. Rally Příbram je známá svou náročností, ale i nevyzpytatelným počasím.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ve středu večer jsme si převzali startovní číslo 125, nastudovali mapy a následující 2 dny jsme prozkoumávali rychlostní zkoušky vedoucí kolem Příbrami, Rožmitálu, ale také i nedaleko Sedlčan. Protože jsme se rozhodli startovat ve třídě Pravidelnost, čekal nás těžký úkol - jet tak, abychom se v závodě trefili do přesně stanoveného času. Tato disciplína vyžaduje opravdu velkou dávku soustředění, přesné počítání a naprosté souznění trojice auto-řidič-navigátor.

Nikoho tak nepřekvapila velká nervozita, která panovala v celém týmu před startem do první rychlostní zkoušky. Bylo chladno, foukal silný vítr a po deštivé noci byla trať uklouzaná a místy hodně nepředvídatelná kvůli spadanému listí. Nicméně nejsme z cukru a ostudu jsme udělat nechtěli, takže jsme od začátku nasadili svižné tempo a pečlivě odpočítavali důležité vteřinky. Celá sobotní etapa utekla jako mávnutím kouzelného proutku a když jsme zavoďáka odevzdávali do uzavřeného parkoviště, drželi jsme pomyslnou 4 příčku.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nedělní ráno nás přivítalo ještě větší zimou než v sobotu a předpovědí děště. Byli jsme rozhodnutí zabojovat o podiové umístění a nedat soupeřům nic zadarmo. Rychlostní zkoušky byly rychlé, místy rozbité a náročné, ale svoji krásou nám to rozhodně vynahradily! Když jsme přijížděli do cíle na příbramské náměstí, byli jsme šťastní, že jsme tak náročný závod v pořádku zvládli dojet. Neměli jsme vůbec ponětí o tom, jaké umístění na nás čeká. A tak, když jsme se vyhoupli na cílovou rampu, třpytící se poháry za 3.místo byly sladkou tečkou za všechno to úsilí. Mise splněna!

Foto: Archiv Garáž.cz

Na závěr nám dovolte, abychom poděkovali všem, kteří nás tuto sezonu podporovali. Obrovský dík patří klukům mechanikům, kteří by na našich autech někdy klidně nechali ruce (a to doslova :-) ). Poděkování patří i našim rodinám, které nám drží palce, připravují svačiny a ochotně se stávají chůvou. Děkujeme i našim sponzorům, kteří nám občas píchnou finanční injekci - a co si budeme povídat, vždy to bodne! Velký dík patří také našim věrným fanouškům, kteří nám fandí - někteří neváhají ani skočit přímo do cesty :-) Věřte, že si moc vážíme jakékoliv podpory a i když jsme někdy absolutně vyčerpaní, vy nám dáváte pocit, že má smysl to dělat! Děkujeme!

Reklama

Načítám