Hlavní obsah

Bentley sází na houby: Nabídne polstrování pro vegany

Foto: Archiv Garáž.cz

Vegani jsou trendy a mají hodně peněz. A na to automobilky jako Bentley slyší. Těžko jim ale budou nabízet Mulsanne, na jehož polstrování padlo celé stádo krav. A tak je potřeba najít alternativní materiály.

Článek

Ne, dnes není prvního dubna. Tenhle apríl je naprosto věrohodný a Bentley se řadí do fronty automobilek, které se nás snaží ohromit bambusem, plastem vyrobeným z přirozeně uhynulých medúz nebo plně recyklovatelnou pěnou z mořských řas. Vymysleli jsme si tyhle materiály nebo ne? Můžete hádat, ale v dlouhodobém hledisku lze říct, že nekecáme, ať už napíšeme cokoliv. Dokazuje to i proteinová kůže z hub, která by mohla v nabídce doplnit tu "opravdovou", která pochází z krav.

Foto: Archiv Garáž.cz

Bentley přitom není jedinou automobilkou, která se ocitla pod palbou aktivistů. Dokonce i Ford se chystá investovat do bambusového místo dřevěného obložení a podobné změny plánují i v General Motors. Automobilky drtí především američtí vegani, kteří požadují, aby interiéry pamatovaly na jejich preference a zároveň byly víc "eko". Ano, pojem ekologický vůz si lze zjevně vyložit mnoha způsoby, aniž bychom nutně museli mluvit o pohonu. Automobilky teď musí rozlousknout tenhle oříšek a chtě nechtě nabídnout alternativu, aby měli co marketingově prodat. Bez ohledu na to, jak mizivé procento zákazníků si veganskou verzi koupí, ignorovat tyhle nářky by zkrátka bylo špatné PR. 

Reklama

Načítám