Hlavní obsah

Audi S6 Avant – expresní kombík tentokrát trochu jinak

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepotřebujete nadopovanou RS6, ale obyčejná A6 je pro vás trochu málo? To vždycky řešil rychlý, luxusní a zároveň designově decentní model S6. Je tomu tak i v nové generaci, ale je tu jeden důležitý rozdíl – pod přední kapotou je totiž motor, který byste tam možná nečekali.

Článek

Audi S6 Avant je přiostřená verze klasické A6. Pokud nepatříte do skupiny řidičů, kteří musí mít ten nejdražší, nejvýkonnější a prostě nejvrcholovější model Audi, „esšestka“ je přesně pravý kompromis pro vás. Působí elegantně a prémiově zvnějšku i zevnitř, přitom jde však o svrchovaně praktický vůz, který se po sklopení výborných zadních sedaček změní v takřka stěhovák. Přitom stěhovák rychlý a s výbornou trakcí, neboť 350 koní pod jeho kapotou přenáší svůj potenciál na všechna čtyři kola. Přesto tento Avant nejezdí tak vyváženě ani mrštně jako jeho soupeři – Honza Koubek vám mimo jiné prozradí, co je toho příčinou.  

Reklama

Související témata:
Kompromisy
Načítám