Hlavní obsah

Aston Martin pro děti láká na bondovku Není čas zemřít

Foto: The Little Car Company

Plánujete opravdu bohatého Ježíška? Tudy, prosím…

Upřímně tak trochu doufáme, že si děti tento článek nepřečtou, protože pokud ano, tak se Ježíšek letos na Vánoce pěkně prohne. Tento Aston Martin DB5 Junior v edici No Time To Die je totiž víc než jen dobrý marketingový tah těžící z blížící se premiéry 25. bondovky Není čas zemřít, ona je to totiž i dost šikovná mašinka!

Článek

Aston Martin DB5 je patrně nejikoničtější ze všech Aston Martinů – ba dokonce i nejikoničtější bondovské auto, a to do takové míry, že se už několikrát objevil i v nových filmech o agentovi ve službách Jejího Veličenstva. Ovšem skutečný Aston Martin DB5 stojí, jak to jen říct kulantně, nesmysl.

Foto: The Little Car Company

Aston Martin DB5 Junior v edici „No Time To Die“ disponuje i výsuvnými kulomety

Kousek, který se objevil v bondovce Goldfinger, se před časem vydražil za 150 milionů korun, což je samozřejmě extrémní případ, ale i tak se ceny za exempláře v dobrém stavu pohybují okolo 30 milionů Kč, aniž by stanuly pod září reflektorů. Ovšem pro ty, kteří si svůj bondovský sen urputně chtějí splnit, tu existuje i alternativa, a to podstatně levnější – jen se z ní patrně budou radovat hlavně děti.

Společnost The Little Car Company právě představila zbrusu novou, 66% zmenšeninu originální DB5 s plně elektrickým pohonem a přesně v té specifikaci, ve které se DB5 kdysi dávno proslavila po celém světě. U modelu, který vznikal přímo ve spolupráci s automobilkou Aston Martin, se myslelo i na ty nejmenší detaily – včetně originálního stříbrného laku Silver Birch a nějakého toho „bondovského“ vybavení.

A co že se z onoho bondovského vybavení dostalo do výroby? Překvapivě spousta důležitých věcí – například kulomety ukryté v předních světlech (ovšem dle našich informací pravděpodobně falešné), avšak falešná už není kouřová clona, ba co víc, plně funkční je dokonce i slavný systém zaměnitelné poznávací značky pro ty chvíle, kdy je potřeba rychle zmizet.

V The Little Car Company tomu vtipně přizpůsobili i jízdní režimy – Novice, Expert, Competition a Escape – a každý z nich má vlastní vliv na výkon motoru, takže nejatraktivnější je logicky poslední jmenovaný „únikový“ režim. Maximální výkon vozu je 22 koní, díky kterým umí vyvinout rychlost až 72 km/h. Takže pokud dítě přejede mamince po čerstvě upraveném záhonu, stihne zcela s přehledem ujet. V případě nutnosti pak může spustit kouřovou clonu a změnit SPZ – tomu se říká dokonalý únik!

Zajímavé je, že DB5 Junior je postaven tak, aby se do vozítka kromě dítěte vešel i jeden (ten oblíbenější) ze dvou rodičů, takže požitek z jízdy si mohou vychutnat fanoušci bondovek všech věkových kategorií.

Tato neuvěřitelně propracovaná zmenšenina bondovské DB5 pochopitelně stojí zlomek toho, co skutečné auto, ovšem i tak přijde s těmi výsuvnými kulomety, kouřovou clonou, měnitelnou SPZ a propracovaným panelem v interiéru, přes který se tyto systémy ovládají, na „slušných“ 90 tisíc liber, tedy přes 2,6 milionu korun. Ale co by člověk pro děti neudělal, že…

Reklama

Načítám