Hlavní obsah

Apple pro vývoj svého auta našel silného partnera

Foto: Archiv Garáž.cz

Americký výrobce telefonů sice letos v souvislosti s tzv. Apple Car propustil několik inženýrů a ohlásil, že se hodlá více zaměřit na jiné projekty, ale teď se dost možná všechno mění, protože získal cennou posilu.

Článek

Na projekt auta od Applu zatím většina lidí koukala shora. Bohatá společnost sice nemá nouzi o prostředky a vize, ale chybí jí zkušenosti v oboru. Auto se softwarem od Applu, leštěnými bílými povrchy a moderními technologiemi? Kdo to kdy viděl... Tahle představa je ale poněkud neférově formátována tím, co od Applu známe. Teď se ovšem Apple vyjednal spolupráci s firmou, která má v oboru automobilových prototypů bohaté zkušenosti, totiž s rakouským Magna Steyr.

Zatímco jsme si mysleli, že Apple automobilový projekt vzdává, opak je pravdou. Ve skutečnosti se firma ocitla ve slepé uličce a rozhodla se začít od nuly, tentokrát s pomocí tuctu expertů z Magna Steyr. Moc rádi bychom měli víc informací, ale Apple drží všechno pod pokličkou, a tak vlastně ani nevíme, jestli půjde o konvenční elektromobil, nebo rovnou autonomní vozítko, ve kterém nebudete muset mít ruce na volantu, ale budete moci spokojeně hýčkat svůj nový iPhone.

Tahle budoucnost, které v redakci příliš nefandíme, by měla podle Applu nastat někdy v roce 2021. Tak začínáme stříhat metr a doufáme, že se to ještě několikrát posune.

Reklama

Načítám