Hlavní obsah

Apocalypse Manufacturing Warlord: Když čtyři kola nestačí

Foto: Apocalypse Manufacturing

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se vám, že tovární RAM 1500 TRX už nemůže vypadat drsněji a že mu podvozek se standardním počtem čtyř kol stačí? Američané z Apocalypse Manufacturing si to nemyslí a představují Warlord – naštvaně vyhlížející šestikolovou verzi nejsilnějšího a nejrychlejšího RAMu současnosti.

Článek

Obrovská luxusní šestikolka od Mercedesu pro nejbohatší zákazníky se přestala vyrábět v roce 2015, ale svou existencí ovlivnila a inspirovala mnohé tuningové úpravce při jejich dalších projektech. Od uvedení Mercedesu-Benz G63 AMG 6×6 se představila spousta speciálních přestaveb ze standardních čtyřkolových pick-upů na šestikolové, k nimž teď přibyl další, který trochu působí, jako by vznikl pro život po soudném dni.

Americká společnost Apocalypse Manufacturing si pro nejnovější projekt vybrala nedávno uvedený RAM 1500 TRX, údajně nejrychlejší produkční pick-up, a prodloužila jeho podvozkový rám, aby dokázala namontovat třetí nápravu a další dvě kola. Apocalypse Manufacturing Warlord, jak se upravený RAM oficiálně jmenuje, tak díky tomu obouvá šest 18palcových kol s 37palcovými pneumatikami do terénu a bláta. A kdybyste náhodou potřebovali rezervní kolo, tak se nachází na prodloužené korbě.

Foto: Apocalypse Manufacturing

Potřebuje RAM 1500 TRX šest kol k tomu, aby byl lepší? Ne, ale vypadá to cool!

Warlord budí respekt už ve standardním provedení, ale zákazníci toužící po ještě drsnějším zevnějšku mohou sáhnout po příplatkových 40palcových pneumatikách za přibližně 50 tisíc Kč. Další příplatkovou výbavou, která však v reálném světě nenajde větší využití, je systém tepelného nočního vidění za 113 tisíc korun spolu s LED osvětlením podvozku za 22 tisíc.

Vyjma nutných úprav zadní části vozu a viditelně vyšší světlé výšky podvozku je šestikolový Warlord téměř identický se standardním TRX a to platí o exteriéru, interiéru i motoru. Ve zle vyhlížející přídi se tak stále ukrývá tovární kompresorem přeplňovaný 6,2litrový osmiválec „Hellcat“ s nejvyšším výkonem 711 koní (523 kW), točivým momentem 881 newtonmetrů a osmistupňovou automatickou převodovkou TorqueFlite od ZF.

Zajímá vás, kolik taková sranda vlastně stojí? Extrémní stroj se prodává za cenu od 250 000 amerických dolarů (5 438 000 korun) a je výrazně dražší než klasický RAM 1500 TRX, který v Česku koupíte za částku od 3 847 800 korun včetně DPH. Apocalypse Manufacturing však nejsou v přestavbách pick-upů na šestikolky novou firmou a vědí, o co si mohou říct. V minulosti představili již několik přestaveb, včetně těch založených na Jeepu Gladiator.

Reklama

Načítám