Hlavní obsah

Americký Top Gear se vrací. Ale jinak, než byste čekali

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrolheadi momentálně žijí novou sérií britského Top Gearu, která se podle nás velmi, velmi povedla. Američani ale po jejím skončení dostanou nášup v podobě domácí varianty. Ta ovšem nebude mít s tou původní vůbec nic společného.

Článek

Je to vlastně trochu zamotané, takže bude trvat minimálně dva odstavce, než tohle klubko rozpleteme. Předem je třeba říct, že čtyřiadvacátá sezóna britského Top Gearu, která odstartovala před dvěma týdny, je velice povedená. Producenti se zbavili Chrise Evanse a trio LeBlanc, Harris a Reid si k sobě celkem rychle hledá cestu. Show je opět primárně o autech, ale nechybí humor ani skvělá audiovizuální stránka. Hned v prvním díle to Chris Harris otevřel testem super raritního Ferrari FXXK a příště bude testovat Chirona. O exkluzivitky a solidní obsah tedy rozhodně nouze není. A zkrátka nepřijdou ani diváci v Americe, kteří mohou nový britský Top Gear sledovat na BBC America.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tamnímu trhu to ale zjevně nestačí, a tak se vrací Top Gear USA. Ten si odkroutil několik sezón na televizním kanálu History, kde ho uváděl Tanner Foust, Adam Ferrara a Rutledge Wood. Nemusíte s námi souhlasit, ale i tahle verze nakonec našla své místo. Po první sezóně se tvůrci zbavili hostů i "zaplacených" testů a začali točit epizody podle roadtripového formátu britské verze, což byl jednoznačně krok správným směrem. A chlapci se za těch pár let sehráli, takže nám bylo skoro až líto, když loni Top Gear USA skončil. Zjevně ale ne na dlouho, protože ho v novém formátu objednává stanice AMC, přičemž se zpožděním se bude vysílat i na BBC America.

Foto: Archiv Garáž.cz

Novou verzi bude uvádět herec William Fichtner, dragsterový závodník Anton Brown a Tom Ford, bývalý redaktor tištěného Top Gearu nebo televizního Fifth Gearu. Vskutku pestrá směska a povědomá náplň - trojice bude křižovat Ameriku, ale i jiné končiny zeměkoule, testovat auta a přenášet to nadšení na diváky. Docela nás překvapuje, že se kompletně zahodila původní trojice a začíná se od nuly, protože kombinace herce, novináře a závodníka se bude muset zase několik sezón sehrávat. Každopádně bude zas o pořad víc, takže se nám to hezky množí, když ještě do výčtu přidáme Grand Tour s původním osazenstvem britského Top Gearu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Za nás momentálně překvapivě vede Top Gear, který je plný svěžích nápadů a skvělé filmařiny. Staříci v Grand Touru tak trochu tápou a hledají onu dřív tolik vychvalovanou chemii. Doufejme, že ji najdou, a ukážou ještě mladým, jak se to má dělat. Když se dva perou, většinou vyhrává divák.

Reklama

Načítám