Hlavní obsah

Americký hřbitov dieselových Volkswagenů

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak tohle je neskutečný pohled. Parkoviště několika desítek tisíc aut, které Volkswagen v Americe vykoupil zpět od svých zákazníků. Teď je chce opravit a vyvézt mimo USA. Tohle je největší parkoviště na světě.

Článek

Na kauzu dieselgate si určitě pamatujete. Lehce zasáhla i Českou republiku a domácí škodovku, nicméně poslední dobou už humbuk kolem ní začal utichat. Teď se objevily letecké záběry jednoho parkoviště, kde Volkswagen skladuje auta, která vykoupil od amerických zákazníků. Celkově by jich mělo být až 350 000 kusů v celkové hodnotě 7,4 miliardy dolarů. Volkswagen má celkem 37 podobných parkovišť po celém USA. Postupně se sem svážejí modely značek Audi, Porsche a Volkswagen a čekají, než dojde k opravě jejich softwaru. 

Volkswagen počítá s tím, že všechna auta vykoupí do konce roku 2019. Následně u nich bude opravovat software, aby je vyvezl z Ameriky. Zatím není jasné, kde se auta objeví, ale je zcela jasné, že se je bude snažit prodat na ostatních trzích. Takže můžeme očekávat, že se v roce 2020 objeví velké množství dieselových aut z koncernu za nízké ceny. Všechny automobily budou prodávané jako ojeté. Za dobu celého skladování vykoupených aut došlo i k několika krádežím. Volkswagen zatím eviduje 69 odcizených vozů ze skladu v Michiganu v roce 2017, které se následně zloději pokusili opět prodat. 

Zdroj: motor1.com a youtube.com

Reklama

Načítám