Hlavní obsah

7 důvodů, proč o víkendu zajít na Legendy 2016

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilová slavnost je tu už potřetí a do parku psychiatrické nemocnice v Bohnicích se znovu sjíždí ty nejhezčí a nejraritnější přibližovadla. Jestli jste tam ještě nebyli, máme pro vás hned sedm zatraceně pádných důvodů.

Článek

1. Legendární škodovky

Česká automobilka na Legendy přiveze mj. ostrou soutěžní Škodu Fabii R5 Honzy Kopeckého a osahat si budete moci i nový Superb Sportline, ale největším lákadlem určitě bude historicky největší sbírka originálních Škod 130RS. Žádné repliky, dámy a pánové - soutěžní verze legendárního českého Porsche v mnoha exemplářích. A samozřejmě nebudou chybět ani další škodovácké soutěžky jako třeba 130LR. Okřídlený šíp bere účast na Legendách zodpovědně.

2. Rychlí hosté s rychlými jmény

Foto: Archiv Garáž.cz

Kromě tisícovky výstavních exponátů se samozřejmě sjedou i legendy z masa a kostí. Břetislav Enge už patří k tradičnímu inventáři výstavy, ale přijede i současná elita tuzemských jezdců - rallyový Honza Černý nebo okruhový Petr Fulín. A pak tu máme hlavní hvězdu letošního ročníku - amerického jezdce Scotta Speeda. Ten si vyzkoušel všechno od NASCARu až po dva ročníky Formule 1 a loni vyhrál titul v Global Rally Crossu (GRX), divácky neuvěřitelně vděčné rallycrossové disciplíně, která sbírá fanoušky po celém světě. Svůj nadupaný speciál s akcelerací z nuly na sto za dvě vteřiny sice Scott do Prahy nepřivezl, ale sveze se tu jeho skromnějším příbuzným - nejrychlejším sériově vyráběným Golfem GTI, novým modelem GTI Clubsport, který má 265 koní.

3. Kabriolety

K létu patří kabriolety, a tak bude letošní ročník částečně zasvěcen autům bez střechy, ve všech možných tvarech, rozměrech i konfiguracích. Stahovací plátěné, nasazovací, pevné skládací a další střechy, které kouzlem či silou lidských svalů mizí a otvírají před řidičem svět tak, jak to žádné jiné vozy nedovedou. A uvidíme i pár skutečně raritních kousků, třeba legendární BMW Z1.

4. Opravdová Formule 1 od Ferrari

Jako obvykle na Legendách uvidíte celou řadu supersportů a opravdu rychlých aut, ale co může být víc než Formule 1? A ještě k tomu červená! Ferrari možná už pár let nehraje v královně motorsportu tu nejhlavnější roli, ale rozhodně patří k favoritům a jeho historii zdobí nekonečná řada titulů. Síť čerpacích stanic Shell letos slaví pětadvacet let na trhu. Nejen že zákazníkům, kteří u ní tankují, nabízí modýlky Ferrari, na Legendy 2016 přiveze nefalšovaný a monopost Ferrari, se kterým se závodí v letošní sezóně!

5. Karbonová supermotorka

Motorek bude na výstavní ploše cca 350, ale kralovat jim bude český výtvor postavený z karbonu. Jeho jméno Ferat2 nechá vzpomenout na slavný film Upír z Feratu. Tahle motorka na krev nejezdí, ale pokud ji chcete, budete se muset krví upsat. Stojí přes dva miliony a vznikne v limitovaném počtu 25 kusů. Ručně vyráběný stroj má jednoho koně na kilogram hmotnosti, takže pojede jako ďas. Kromě toho uvidíte i kolekci nejsilnějších japonských motocyklů a mnoho dalšího.

6. Průřezy automobilkami

Celá řada automobilek se bude na Legendách 2016 chlubit tím nejlepším ze své zahrádky. Ford přiveze nové Mustangy a k vidění budou i starší generace (kdo by neměl Mustangů dost, ten může navštívit vždy početné stanoviště českého Mustang klubu), Subaru chystá kompletní přehlídkou ostrých Imprez, počínaje modelem GT a všemi existujícími verzemi STi, samozřejmě včetně hodně povedené aktuální verze. Impreza byla doposud jedním z maskotů Legend, protože s ní jezdil Lubor Kos, ředitel a zakladatel celé přehlídky. Letos přezbrojil a jeho oficiálním vozem bude Subaru Levorg. 

7. Sluníčko

Neautomobilový, ale o to pádnější důvod. Počasí na oba víkendové dny hlásí slunečno a to jsou ideální podmínky na výlet do parku. Nemá být přehnaný pařák, což je pro toulání se po obrovské ploše bohnického parku naprosto ideální. K dispozici bude dostatek občerstvení, rodinné vstupné je samozřejmostí, jen s tím parkováním je to rok od roku horší, protože Bohnice na rozdíl od samotných Legend nejsou nafukovací. Myslete na to a raději si předem zjistěte všechny informace na webu Legend nebo ještě lépe průběžně aktualizovaném Facebooku. 

Reklama

Načítám