Hlavní obsah

Zaslouží si tato řidička přijít o papíry, anebo ne?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí zastavili policisté řidičku, která v Opelu Zafira jela 150 km/h na sedmdesátce. To samo o sobě znamená ztrátu řidičského průkazu. Navíc jet dvakrát více, než kolik je v daném úseku povoleno? To vypadá jako naprostá šílenost. Jenže video ukazuje spíše něco jiného.

Článek

Tohle vypadá jako klasický případ silničního pirátství, alespoň z popisu webů mapujících policejní práci. Šílená řidička jede v daném úseku rychlostí, která překračuje limit více než dvojnásobně. Na sedmdesátce jí policisté naměřili 150 km/h. Hlídka následně 44 letou řidičku dojela (pochopitelně mnohem větší rychlostí, než v daném úseku jela ona) a zastavila. Uf, konečně je na silnici bezpečněji.

Jenže video ukazuje trochu něco jiného. Paní v moderním automobilu se dost možná nedívala na tachometr a prostě jela tolik, kolik jí v danou chvíli přišlo adekvátní. Ostatně jede na silnici se dvěma pruhy v jednom směru, která je od protisměru oddělena svodidly - jedná se tedy o silnici dálničního typu, byť v tomto případě jde o průtah městem s nájezdy a sjezdy. Nicméně nájezdy a sjezdy jsou i na dálnici, že... Navíc silnice je téměř prázdná, reálně je tedy řidička nebezpečná asi jako každý jiný účastník silničního provozu, tedy zcela minimálně.

Jistě, pravidla jsou jasně daná a když je někdo poruší, musí počítat se sankcemi. V tomto případě paní téměř jistě přijde o řidičský průkaz na půl roku. Je však smutné, že denně vidí člověk desítky mnohem nebezpečnějších řidičů, kteří se nevěnují řízení, dělají podivné manévry, nedávají přednost a ohrožují ostatní, avšak veřejný lynč schytá tato dáma, která se vzhledem k dané hustotě provozu, typu silnice a modernosti řízeného vozu, rozhodně nechovala jakkoliv nebezpečně. Nicméně vy to jistě můžete vidět jinak, než my.

Reklama

Načítám