Hlavní obsah

BMW G 310 GS: Ideální stroj pro motorkové začátečníky

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalu se k nám dostávají příznivější teploty a sluníčko už taky příjemně hřeje, což znamená, že nám odstartovala motorkářská sezóna. Taky přemýšlíte, že byste si nějaký jednostopý stroj pořídili. Tady je jedna inspirace pro začátečníky.

Článek

Dokonalá funkčnost, spolehlivost a univerzální využití ve třídě pod 500 cm3, takové je nové enduro BMW G 310 GS. Cenově nejdostupnější GS model v nabídce BMW Motorrad pořídíte již za 151 tisíc korun, má zážehový čtyřdobý jednoválec s objemem 313 cm3. Ten disponuje výkonem 25 kW/34 k a je schopen motocyklu s hmotností jen 169,5 kg poskytnout optimální dynamiku. Na motocyklu mohou jezdit osoby od 18 let s řidičským průkazem A2. Nesporným pozitivem je i výška sedla, která je vhodná pro jakéhokoli jezdce.

Foto: Archiv Garáž.cz

G 310 je extrémně kompaktní, a přitom dospělé a komfortní „géesko“, které zaručuje skvělé jízdní zážitky. Nabízí design klasického GS, předsazenou příď, krátký rozvor, prodloužený zdvih odpružení a 19palcové přední kolo. Srdcem nového BMW G 310 GS je kapalinou chlazený jednoválcový motor o objemu 313 cm3, známý již z modelu G 310 R. Má čtyři ventily a dvě vačky, umístěné spolu s elektronickým vstřikováním paliva v hlavě válců. Objem 313 cm3 je výsledkem vrtání 80 milimetrů a zdvihu 62,1 milimetru.

Foto: Archiv Garáž.cz

BMW svými propracovanými motocykly disponujícími nejmodernějšími technologiemi usiluje o skvělé jízdní zážitky a také o co největší bezpečnost jezdců. Trubkový rám, obrácená vidlice a dlouhé kyvné zadní rameno zaručuje u endura BMW G 310 GS vysokou úroveň stability, precizní reakce na řízení a snadnou ovladatelnost. A protože mezi motorkáři v poslední době velmi výrazně přibývá žen, právě tento stroj je pro ně vhodný jako startovní model.

Reklama

Načítám