Hlavní obsah

Škoda hledá zákazníky ochotné zaplatit za elektromobily

Foto: Archiv Garáž.cz

S tímto problémem se bude v následujících letech potýkat vícero značek. Elektrické vozy budou dražší, než ekvivalentní se spalovacím motorem, takže kdo je bude kupovat? Škoda začíná tyto zákazníky hledat.

Článek

Hybridy, plug-in hybridy a čistě elektrické vozy. To je nevyhnutelná věc rovněž pro Škodovku, která potřebuje splnit všechny normy, což bez takovýchto automobilů brzy nepůjde. Jenže komu tyto vozy prodat? Budou totiž zcela nevyhnutelně dražší, než ty s běžným spalovacím motorem. Nemluvě o dalších nevýhodách elektromobilů, které ani v dnešní době rozhodně nejsou vyřešené.

V rozhovoru pro AutoNews se o tomto problému rozpovídal Alan Favey, který má na starosti prodeje a marketing. "Elektromobily budou dražší, než srovnatelná auta s běžným motorem, takže musíme najít cílovou skupinu zákazníků, kteří budou ochotni si připlatit." 

Ofenzíva modelů s bateriemi přijde již brzy, příští rok se představí elektrické Citigo a doplní jej plug-in hybridní Superb kombinující elektromotor s jednotkou 1.4 TSI. Plně elektrické SUV je pak očekáváno na rok 2020, přičemž má být levnější alternativou k novému Jaguaru i-Pace a Tesle Modelu X. Půjde o vůz s udávaným dojezdem 500 km. V témže roce přijde ještě hybridní SUV, jehož předobrazem je koncept Vision X.

Celkově Škoda představí 19 elektrifikovaných modelů mezi lety 2020 a 2025, přičemž z toho bude 5 elektromobilů, zbytek hybridy.

Reklama

Načítám