Hlavní obsah

Z Mustangu bude bestie, GT500 dostane přeplňovaný osmiválec!

Foto: Archiv Garáž.cz

Zatím se rozhodně nemusíme bát, že by nebylo možné koupit auta s pořádným motorem. Ford totiž v roce 2018 představí nejvýkonnější verzi Mustangu, která bude používat kompresorem přeplňovaný osmiválec 5,2 litru.

Článek

Spekulace o novém ostrém motoru začaly nedávno, když se na internetu objevila fotka motoru, kterou můžete vidět níže. Na ní lze vidět objem jednotky 5,2 litrů a velký obrázek kobry. Údajně se jedná o nový kompresorem přeplňovaný osmiválec pro model GT500, který z Mustangu udělá bestii. Podobně velký osmiválec již známe z modelu GT350, tam má však atmosférické plnění. I s ním však dává přes 530 koní. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Nyní tyto spekulace o novém motoru potvrdil dokument z automobilky a těšit se tedy můžeme na ostrou zadokolku, která má mít výkon alespoň 650 koní. Zadní pneumatiky tak shoří na prach velmi brzy. Vůz by tak konkuroval jiným podobně silným strojům, jako je Chevrolet Camaro ZL1 či Dodge Challenger Hellcat. Objevila se rovněž fotografie masivních brzd Brembo, které jsou určeny právě pro tento vůz.

Foto: Archiv Garáž.cz

Špionážní fotografrafové pak již zachytili maskované prototypy, ty jsou však tak obaleny látkou, že z nich nelze nic poznat. Každopádně se máme zase na co těšit. Mustang totiž již dříve dokázal, že umí fungovat i na evropských silnicích, takže velmi výkonné kupé za cenu BMW M4 by se nám rozhodně líbilo.

Reklama

Načítám