Hlavní obsah

Ford Ranger dostane také drsnou verzi Raptor, bude to diesel

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho lidí miluje Ford F-150 Raptor, úžasný offroadový pick-up postavený dle předlohy závodních strojů pro pouštní podnik Baja 1000. A nyní se tento vůz dočká menšího bratra v podobě modelu Ranger Raptor.

Článek

Do současného Fordu Ranger se dává naftový pětiválec o objemu 3,2 litrů a výkonu 200 koní který můžete znát kupříkladu i z Transitu. Pokud byste však čekali, že nová vrcholná a nejdrsnější varianta Raptor, která přijde již zanedlouho, bude mít třeba posílenou variantu této jednotky, jste na omylu. Pod kapotu se totiž dostane agregát, který je dle Fordu lehčí a výkonnější.

Má jít o dvoulitrový naftový čtyřválec se dvěma turbodmychadly. Nejsilnější podobný motor má v nabídce Volkswagen, kde z jednotky vydolovali 240 koní. Ford jeden takový motor má rovněž, v Mondeu dává 210 koní, takže pravděpodobně půjde o variaci na tuto jednotku a doufejme, že výkon bude dále navýšen. Co již víme jistě je skutečnost, že poháněna budou všechna čtyři kola přes desetistupňový automat vyvinutý přímo Fordem a General Motors. Původně se přitom hovořilo o spekulacích, že by se pod kapotou mohl objevit i přeplňovaný šestiválec tak, jak to má druhá generace F-150 Raptor.

Foto: Archiv Garáž.cz

To tedy asi nevyjde, těšit se však jistě můžete na výrazný exteriér vozu i pořádné tlumiče zvládající rychlé přesuny po nezpevněných cestách i měkký dopad po skocích.

Reklama

Načítám