Hlavní obsah

Honda Urban EV Concept - Roztomilý retro elektromobil

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

No jen se na něj podívejte, nevypadá k zulíbání? V tomhle konceptu elektrického minivozu od Hondy jde navíc jasně cítit inspirace tvary prvního Civicu. Kdyby se tento koncept dostal do sériové výroby, vůbec bychom se nezlobili.

Článek

Automobilkám nezbývá nic jiného, než se chtě nechtě sostředit na elektromobily. A ty dávají největší smysl ve městě. Proto Honda přichází s konceptem malého auta na elektřinu, které samozřejmě do města míří. Jmenuje se Honda Urban EV Concept a vzhled auta se nese na retro vlně. Ale nejde o kýč, je to spíše vkusné retro, které lidé, jenž neznají tvary a základní rysy první generace Civicu, ani nemusejí objevit.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zatím neznáme detaily pohonu, pojďme si ale představit alespoň některé zajímavosti vozu. V prvé řadě vepředu vidíte kroužky podobné "angel eyes" od BMW. Dveře jsou sebevražedné, tedy otevírají se proti směru jízdy. Interiér je čtyřmístný a palubní deska je tvořena výhradně obrovským displejem. Zpětná zrcátka jsou také kamerová a vysílají obraz na displeji dveří.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nejzajímavější ale je, že Honda chce tohoto úžasně vypadajícího prcka vyrábět, a to během pár let. Podle generálního ředitele Hondy Takahiro Hachigo má tohle auto přijít do Evropy v roce 2019!

Reklama

Načítám