Hlavní obsah

Zima? Ideální čas na koupi kabrioletu či roadsteru!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venku již začala ta pravá zima - teploty se drží pod nulou, na mnoha místech je sníh a klouže to. Fanoušci jízdy s otevřeným nebem nad hlavou úpěnlivě čekají na jaro, aby mohli zase vyjet. Ale i pro ně má tohle období nějaké ty výhody!

Článek

Pro fanoušky otevřených vozů může znít zima jako smutné období. Jízda bez střechy zasněženou krajinou má své neskonalé kouzlo, jenže za 5 minut je z vás rampouch. Ještě můžeme potkat nadšence, kteří mezi kabriolety a roadstery nalezli laciné stroje s pohonem zadních kol a tak si užívají rozevláté zábavy, čemuž osobně rozumím. Ostatně sám jsem se již byl projet na sněhu v laciné Mazdě MX-5 a s kvalitnímu zimními pneumatikami to byla obrovská zábava!

Ale o tom jsem tentokrát tak úplně hovořit nechtěl. Zima má totiž pro kabrioleťáky i jednu obrovskou výhodu. Ceny těchto aut se dostávají na minimum. Mnozí majitelé se rozhodnou po sezóně svůj vůz prodat, přes zimu je však poptávka po otevřených strojích minimální, takže nejednou se stává, že můžete koupit vážně slušný kus za téměř směšnou cenu. Pokud jste tedy někdy toužili po podobném voze a nikdy jste neměli dostatečnou odvahu ke koupi, co to tuto zimu změnit?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tak třeba za cenu okolo 100.000 Kč si můžete vybírat z mnoha koncepcí i výkonů - poslední generaci Toyoty MR2, veteránský Volkswagen Golf Cabrio, vznešený Saab, moderní Opel Tigra s pevnou skládací střechou, průkopnický Mercedes SLK, kapesní Ford Streetka, výraznou Alfu Romeo Spider anebo třeba krásně zachovalou a málo jetou Mazdu MX-5 jakou vidíte na úvodní fotografii. Takže kdo si udělá k vánocům radost?

Reklama

Načítám