Hlavní obsah

Ženeva živě: Ford Fiesta ST

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stánku Fordu jsme mohli obdivovat celou řadu fantastických závoďáků a starších sportovních modelů - tohle je nejlepší expozice automobilky v Ženevě! Hlavní novinkou však byla Fiesta, zaměřili jsme se tedy rovnou na tříválcové ST.

Článek

To, co Ford přivezl do Ženevy, je obdivuhodné. Kromě nových modelů jsme totiž mohli obdivovat starší závoďáky, sportovní modely a zajímavé stroje. Od Fiesty XR2 přes Focus WRC po původní Ford GT40. Jenže my jsme tady od toho, abychom se zaměřili na novinky, tak jsme chtě nechtě museli zamířit k nové Fiestě. Ta se dělá hned ve čtyřech různých variantách a jedné ostré sportovní verzi.

A právě poslední jmenovaná verze ST přináší nejvíce kontroverze. Místo čtyřválcové šestnáctistovky předchůdce má totiž pod kapotou jen tříválcovou patnáctistovku, která navíc dokáže jeden válec odpojovat. Na druhou stranu výkon poskočil, a to na 200 koní, což není málo. A naživo Fiesta působí velmi příjemně, ostatně o tom vám již poví Jakubové ve videu.

Načítám