Hlavní obsah

Zábavná reklama plná legendárních aut: Nejen KITT a Batmobil

Foto: YouTube/Walmart

Knight Industries Two Thousand

Bývá pravidlem, že ty nejlepší reklamy plné super aut se objevují před finále v Super Bowlu nebo před Vánoci, kdy se automobilky nezdráhají utratit i malá jmění. Ovšem teď, v polovině ledna to vypadá, že pro vás máme tu asi nejzajímavější reklamu plnou parádních aut letošního roku. A ani není od žádné automobilové značky.

Článek

Na svědomí ji má americký obchodní řetězec Walmart, který se pro své zákazníky rozhodl zavést novou službu, kterou je donáška objednaného nákupu z obchodu na parkoviště. V praxi to znamená, že vy si doma objednáte nákup a pak jen přibrzdíte u parkoviště, pracovník Walmartu vám dá nákup do auta a vy zase jedete dál. No, nikde jinde než v Americe by tohle asi vzniknout nemohlo. Ovšem Walmart se rozhodl, že tuhle službu bude propagovat opravdu ve velkém. Vlastně si neumíme ani představit, kolik je celý spot, respektive práva na to všechna ta auta použít, muselo stát.

Do toho jediného reklamního spotu totiž obchodní řetězec dostal snad všechna známá filmová auta. V několika záběrech se vám ukáže třeba Pontiac Firebird, kterého znáte jako seriálové mluvící auto jménem K.I.T.T, tedy Knight Industries Two Thousand. Ano, je to to krásné a chytré černé auto, se kterým se proháněl David Hasselhoff v seriálu Knight Rider. Mimochodem, v létě loňského roku se objevila zpráva, že je jedno z aut z natáčení na prodej. Následně se ale ukázalo, že jde jen o zdařilou repliku, ovšem i tak se prodala za vysokou částku.

V několika záběrech se vám ale ukáže i chlupatá dodávka z filmu Blbý a blbější, tajemný Cadillac, tedy Playmobil Ghostbusters Ecto-1 z filmu Krotitelé duchů, a dokonce i s duchy na palubě, nebo kreslený Blesk McQueen. Mimochodem, věděli jste, že Cadillac, se kterým parta krotitelů duchů vykonávala svou velmi těžkou práci, se dočkal několika replik, se kterými jejich majitelé dokonce opravdu prý vyhánějí zlé duchy. V Americe, kde jinde…

Ve videu ale nechybí ani ostrý Batmobil, ale hlavně fantastický DeLorean DMC-12 z filmové série Návrat do budoucnosti. Těžko říct, z jakého roku v něm Marty McFly Jr. nebo doktor přiletěli, ale i oni asi zatoužili po svém nákupu. O DeLoreanu se říká, že kdyby ho bývali neobsadili do tohoto dnes už legendárního filmu, zapadl by v zapomnění. Nejde o nijak výrazně povedené nebo spolehlivé auto, ovšem právě účinkování ve filmu z něj udělalo ceněný artikl. V červnu loňského roku byl jeden červený DeLorean na prodej i u nás a to za 1,4 milionu korun.

Reklama

Související témata:
Načítám