Hlavní obsah

Z nového Fordu Ranger se stal jeden z nejhezčích pick-upů

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistě, pick-upy jsou hlavně pracovními nástroji, v poslední době však jejich popularita stoupá i mezi lidmi, kteří hledají auto na každý den. Nyní přijíždí další generace Fordu Ranger a vzhledově se nám moc líbí!

Článek

Tohle je nový Ford Ranger. Těžko se říká, jaká přesná generace - v USA byl Ranger dlouhou dobu jiný, než ve zbytku světa, kde šlo často o překarosovanou Mazdu BT-50. Nicméně tohle je auto dělané již výhradně Fordem a nahrazuje i na našem trhu úspěšnou předchozí generaci, která se dělala s naftovým čtyřválcem a pětiválcem, přičemž oba motory pocházely z Transitu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Novinka se zatím ukazuje jen pro americký trh, takže pod kapotou má benzinový motor. V tomto případě přeplňovaný čtyřválec 2,3 Ecoboost spojený s desetistupňovou automatickou převodovkou. Ranger pro Evropu by však měl vypadat totožně, což jsme rádi, protože tento pick-up se nám opravdu líbí. Snad jen motory budou naftové a nebude chybět manuální převodovka. V USA ale dost možná budou i další pohonné jednotky, Ford ještě nepředstavil kompletní technickou specifikaci. Později se očekává příchod také ostré offroadové verze Raptor, po vzoru většího modelu F-150. 

Autu nechybí výbava typická pro osobní vozy, takže má veškeré bezpečnostní asistenty, diodové čelní světlomety, osmipalcový dotykový displej uvnitř či wifi hotspot. Můžete mít také offroadovější verzi FX4 s terénními pneumatikami, lepšími tlumiči a vyztužením. Celkově se opět jedná o klasický offroad na rámu s listovými pery vzadu, přičemž vozy s pohonem všech kol budou mít standardně ochranné pláty na podvozku.

Reklama

Načítám