Hlavní obsah

Výroba Toyoty FJ Cruiser končí. Nyní již definitivně!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to hodně nezvyklý retro offroad, který si nejen svým vzhledem získal srdce mnoha zákazníků. Nyní však po více než deseti letech ve výrobě končí, a to definitivně. Konec tohoto modelu byl totiž ohlašován již dvakrát.

Článek

Vůz, který vidíte na fotkách, je z finálové edice Toyoty FJ Cruiser. O tom, že tohle auto končí, jsme se mohli dočíst již několikrát. Jednou to však bylo v Evropě a podruhé, minulý rok, zase v USA. Teprve nyní, po deseti letech, ovšem FJ Cruiser končí i ve své domovině. Final edition jezdí na dvacetipalcových kolech a má decentní změny na bodykitu, ve výbavě a v barevných variantách.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tento pravověrný offroad byl vždy poháněn benzinovým čtyřlitrovým šestiválcem o výkonu 240 koní a je specifický svým provedením dveří i retro designem. V Japonsku se pak místo FJ Cruiseru vrátí na trh jiný zajímavý terénní stroj od Toyoty, a to nový Hilux. Ten jsme již testovali, takže na jeho video se můžete podívat zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám