Hlavní obsah

Volkswagen Beetle Dune 1.4 TSI DSG - Videotest

 

Volkswagen Beetle to již má s největší pravděpodobností spočítané - další generace nejspíše nevznikne. I tak se však Volkswagen snaží nakopnout prodeje vozu novou variantou Dune a krok to je správným směrem!

Článek

Víte, u Volkswagenu Beetle vždy šlo o to líbit se a vybočovat z davu. Původní Brouk sice byl lidovým vozítkem, novodobé vozy se však s technikou Golfu již pouze vezou na módní retro vlně. A nedaří se jim zrovna ideálně - i proto chce Volkswagen tohle auto zaříznout bez náhrady. Než to však nastane, můžeme si vychutnat novou variantu Dune, která odkazuje na slavné plážové buginy, které se zejména v sedmdesátých letech stavěly na podvozku běžného Brouku.

Ve své podstatě se u tohoto auta žádná revoluce nestala, je to takový Allroad bez Beetly, lehce zvednutý a rozšířený, s plastovými nástavci a novými detaily, jen technicky pořád ta samá předokolka. Úpravy však autu dodávají pořádné vizuální drama, takže jej rozhodně nepřehlédnete a lidé jej milují, fotí si jej a obdivují. Zdá se tedy, že Dune svůj účel plní na jedničku!

U nás je však nabídka variant značně omezena - nemáme Dune v kabrioletu ani s dvoulitrovým benzinovým turbomotorem. Pod kapotou tohoto stroje tedy byl nejsilnější dostupný motor, čtrnáctistovka TSI o výkonu 150 koní ve spojení se sedmistupňovou dvouspojkou DSG. A má se čile k světu, až se nám technické údaje zdají být zbytečně zdrženlivé. Více se však již dozvíte v našem videotestu.

Reklama

Načítám