Hlavní obsah

Honza Koubek vyrazil s obytňákem. Podívejte se, jak se mu žije v Toyotě s českou vestavbou

Video: Honza Koubek

 

Z původně užitkové dodávky se Toyota Proace dostala i do povědomí velkých rodin. V osobní verzi je totiž nadmíru praktickým obřím MPVčkem – stejně jako její blízcí sourozenci od Opelu, Citroënu a Peugeotu. Tentokrát ale nepůjde ani tak o auto samotné, jako spíš o vestavbu od české firmy.

Článek

Liberecká společnost Visu vytvořila konstrukci z ocelových profilů a kvalitní nábytkářské překližky. Není do auta namontovaná napevno, stačí slabá půlhodinka a čtvero rukou, aby zůstala ležet na podlaze garáže. A to je jedna z jejích velkých předností: Toyotu Proace (případně jinou ze spousty různých dodávek, pro které Visu své vestavby Moie vyrábí) můžete přes týden používat jako naprosto normální dodávku či mikrobus.

O víkendu pak stačí vestavbu vrátit dovnitř, uchytit ji k originálním montážním okům stahovacími popruhy, aby se i při prudším zabrzdění ani nehnula, a můžete vyrazit za dobrodružstvím. Jasně, Toyota Proace Nomad Wanderer si nehraje na plnohodnotný obytňák, dřez s tekoucí vodou v něm nenajdete, vyspí se v něm nejvýš dva dospělí a s trochou nepohodlí jedno až dvě menší děti a na záchod si budete muset odskočit do lesíka, ale to k dobrodružství patří.

Vestavba ukrývá spoustu úložných prostor, do kterých se snadno sbalíte a auto bude zvenčí vypadat prázdné. Na 7 cm silné sendvičové matraci se pohodlně vyspíte, a to klidně i v zimě, protože tenhle Proace má nezávislé naftové topení s časovačem. V zadním výsuvném šuplíku uvezete 15 litrů pitné vody a také plynový gril, který se dá vyndat a použít mimo auto nebo nechat v příjemné výšce ve vysunuté zásuvce. A co dál? To už záleží na vaší představivosti a na tom, co všechno si na palubu naložíte…

Podívejte se sami ve videu!

Reklama

Související témata:
Toyota Proace Nomad Wanderer
Načítám