Hlavní obsah

Dakar jsem si prosadil do svatebního proslovu! Pro signál a internet musím vyjíždět daleko za bivak, říká Honza Červenka

Video: Garáž.cz

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš kolega Honza Červenka je pravidelným účastníkem Dakaru, podrobně vás přímo z místa informoval také o jeho letošním, pro české posádky mimořádně úspěšném průběhu. Jak vypadají intenzivní dakarské týdny z pohledu novináře? Honza odpovídá v nejnovějším díle našeho podcastu Garáž.cz.

Článek

„A jistě vás budou zajímat i další čísla z kuchyně - spotřebovalo se šest set nealkoholických piv, deset kilo klobás, sedm kilo buráků a mandlí, ale také šest kilo pendreků, deset kilo sušenek, uvařili jsme 1 050 kafí a speciálně pro pár jedinců se připravovalo šedesát cappuccin,“ napsal Honza Červenka na Garáž.cz v jednom z letošních dakarských článků. Příběhů k vyprávění má však (nejen) z tohoto ročníku mnohem víc.

Proto jsme rádi, že si v našlapaném pracovním i osobním harmonogramu našel čas a přišel si s námi o Dakaru popovídat. Letošní ročník byl pro něj obzvlášť dobrodružný, vždyť do víru náročné soutěže vyrážel jen pár týdnů před narozením prvního potomka. My ještě dodatečně gratulujeme a malému Čeňkovi přejeme jenom to nejlepší!

Foto: Jan Červenka

Pro Honzu je Dakar tradiční zastávkou. Na snímku z roku 2021 s Martinem Prokopem.

Teď ale zpátky k samotnému Dakaru. Pro závodnické posádky je pochopitelně náročný, ale ani novináři se mezi jednotlivými etapami neflákají. Co obnáší jeho všední den? Jak spolehlivé je během soutěže připojení k internetu? A co stravovací návyky? Na to všechno Honza odpovídá v rozhovoru se Standou Kolmanem, který si už teď můžete pustit výše. Přejeme příjemnou zábavu!

Reklama

Související témata:
Načítám