Hlavní obsah

Veselé Vánoce přeje Lotus s driftující Evorou

Foto: Lotus

Lotus Evora GT410 Sport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

My víme, že Vánoce jsou svátky klidu, míru, pohody, ticha a odpočinku. Ale tak nějak si nemůžeme pomoci, a to ticho jsme s chutí vyměnili za vytočený šestiválec a zvuk pálících se pneumatik. Garantujeme vám, že to uděláte také, a ještě k tomu rádi. Přemluví vás k tomu Lotus Evora GT410 Sport.

Článek

A nebude vás přemlouvat dlouho. Video, které pro vás dnes máme, natočil přímo Lotus, který se rozhodl ty tradiční, klidné a tiché Vánoce hodit za hlavu a trochu si je užít. Proto také anglické Merry Christmas, tedy Veselé Vánoce přejmenoval na Merry Driftmas, tedy v překladu něco jako „šťastné a drifterské“. Zní to zvláštně, ale dokonale to popisuje to, co ve videu uvidíte.

Hlavní roli zde hraje Lotus Evora GT410 Sport, který má na zádi připevněný ozdobený vánoční strom. Celkem by nás zajímalo, čím ho k autu přidělali a čím přidělali ty ozdoby. Ani jedna za celou dobu řádění auta po továrně Lotusu neodletěla. A že k tomu bylo spoustu příležitostí! Řidič si s autem totiž velmi rozumí a má ho dokonale v ruce. Stačí malé pobídnutí a Lotus jde do fantastického smyku, který dotyčný drží s neuvěřitelnou lehkostí.

Aby také ne, vždyť Evora GT410 Sport je k driftům jako dělaná! Nevěříte? Pak byste měli vědět, že ji pohání šestiválec o objemu 3,5 litru, který má až zoufale rád otáčky. Jeho výkon je 410 britských koní. U nás používáme sice také označení koně, ale ty německé. A těch má 416. Ještě byste měli vědět. Že točivý moment je 450 Nm a že si Evoru GT410 Sport můžete pořídit jak s automatickou, tak manuální převodovkou. Tipujeme, že s automatem si tohle auto koupí málokdo.

Vždyť má pohon výhradně na zadní nápravě a s automatickou převodovkou by Evora přišla právě o tu zábavnost, kterou má tato výkonná zadokolka s manuálem v rodném listě. Tam má mimochodem také uvedeno, že její hmotnost je velmi zdravých 1320 kilogramů, že zrychlení z klidu na 100 km/h zvládne za 4,1 sekundy a že maximální rychlost je 275 km/h v případě automatu a 305 km/h v případě manuálu. Zajímavá nejen vánoční hračka, co myslíte?

Reklama

Související témata:
Načítám