Hlavní obsah

V Rusku postavili fantastický model Dodge D100

Foto: Konstantin Bogdanov

Fantastický model Dodge

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Někteří si čistí hlavu sportem, jiní úklidem a další zase třeba stavbou různých modýlků. Ovšem modýlek, který vám dnes ukážeme, má daleko do toho, co se dá koupit v krámech nebo jen tak slepit doma na koleně. Jde o úžasnou řemeslnou práci, ke které si tvůrce dopomohl i 3D tiskárnou.

Článek

Hluboce se klaníme před každým, kdo je natolik manuálně zručný a kdo má tolik klidu v hlavě i rukou, že je schopen stvořit model, jaký pro vás dnes máme. Tím kliďasem je v našem případě ruský modelář Konstantin Bogdanov, který se rozhodl podělit se s prací na modelu klasického pickupu Dodge D100 z roku 1961. Dnes už jde o legendu americké značky, která předznamenala modely RAM a byla vyráběna od roku 1961 až do začátku 90. let. Za celou dobu existence se do celého světa dostala velká spousta vyrobených kusů a některé svým majitelům slouží i dnes.

Právě proto se Konstantin rozhodl, že stvoří tento jedinečný model. Vsadil na rozměr 1:6 a pro jeho výrobu použil 3D tisk, dřevo, speciální fólie, a hlavně velkou spoustu trpělivosti. Té podle nás muselo být víc než všech materiálů, a právě proto si Konstantin zaslouží velkou pochvalu! Ve výsledku jde o umělecké dílo svého druhu, které si jistě zaslouží pozornost.

Výroba modelu trvala zhruba rok a Konstantin jej celý zaznamenal na zajímavém videu. Teprve při jeho sledování vám dojde, jak obrovské množství práce za tímto projektem je. Video je natočeno jako projektový deník, takže pokud máte dost odvahy a času, můžete se do podobné stavby pustit i vy. Ovšem musíme vás takříkajíc varovat před spoustou detailů, jejichž úroveň je v případě ruského modeláře fantastická. A chce to i trochu fantazie. Konstantin totiž doslova čaroval, když na zpětná zrcátka použil stará CD nebo třeba na výrobu zadních světlometů využil sklo ze staré tmavé lahve.

Jak se vám výsledek líbí? A věnujete se i vy modelařině? Pochlubte se v komentářích!

Reklama

Související témata: