Hlavní obsah

V Česku vznikne nový autařský film Grand Prix

Foto: Grand Prix film

V hlavních rolích si zahrají (zleva): Kryštof Hádek, Štěpán Kozub a Robin Ferro

Testosteronová komedie o cestě, přátelství a ukradených pneumatikách. Takhle je v kostce shrnut nový projekt Jana Prušinovského, který coby režisér a scénárista pracoval třeba na Autobazaru Monte Carlo, seriálech Most! a Čtvrtá hvězda nebo na vynikajícím filmu Kobry a užovky.

Článek

Na rovinu, asi tady nečekejme vyloženě benzinem provoněnou pecku, která by zacílila na tvrdé jádro automobilových fanoušků. Od toho jsou tu filmy jako Le Mans ’66 nebo Rivalové – tedy relativně novodobé snímky, které se ale v očích autařů staly okamžitě legendami benzinové sféry stříbrného plátna.

Nový film Jana Prušinovského cílí spíš do stejných míst, kam se v roce 2015 vydal Autobazar Monte Carlo. Půjde tedy o komedii, avšak s velkým důrazem na auta. Třeba právě u Autobazaru Monte Carlo byl poměr komedie a autařiny vychytán optimálně, takže si jej oblíbili jak opravdoví milovníci aut, tak i lidé, kterým naše čtyřkolová vášeň zase tolik neříká. Mimochodem pokud jste Autobazar Monte Carlo dosud neviděli, právě teď je ta správná příležitost doplnit si vzdělání – všechny díly včetně bonusů najdete u nás na Televizi Seznam.

Foto: Grand Prix film

Jan Prušinovský (vlevo) s Kryštofem Hádkem

Nicméně teď už k plánovanému Grand Prix – i tady se téma autobazaru objeví. Jeden z hlavních hrdinů – konkrétně ten jménem Roman – kdysi býval automobilovým závodníkem, teď ale provozuje ošuntělý autobazar. Jeho bratranec Emil má zase autoservis a miluje Formuli 1. Když se tedy oběma naskytne příležitost vydat se na závod královny motorsportu, neváhají a vyrážejí se na cestu. Spolu s kamarádem Štětkou, který tak trochu ukradl auto lokálnímu drogovému dealerovi a potřebuje se „zdejchnout“.

Velká filmová cesta slibuje lehce nekorektní humor, ukradený Volkswagen T4, pohled na odvrácenou stranu cestování po Evropě, a taky slušné herecké obsazení. V hlavních rolích se objeví Štěpán Kozub, Robin Ferro a Kryštof Hádek. Filmu vyjádřil podporu i český automobilový závodník Tomáš Enge.

Foto: Grand Prix film

Podporu filmu vyjádřil i slavný český závodník

A podpořit jej můžete i vy. Už od prvního dubna vybírají tvůrci peníze od fanoušků na crowdfundingovém serveru Donio, a do prvního ze čtyř milníků už moc nechybí. Myslím, že se tady rýsuje jeden fajnový film nejen pro autaře.

Reklama

Související témata:
Načítám