Hlavní obsah

Když škodováci řádí: Na netradičním srazu nechyběla amatérská rallye, jezdilo se na krev. Došlo i na karamboly

Foto: Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Běšinách nedaleko Klatov se o víkendu konal už 44. rally sraz automobilů značky Škoda. Jak napovídá název, tahle akce není typickým setkání majitelům škodovek, v Běšinách nabízejí mnohem akčnější program.

Článek

Součástí této události, kterou tradičně organizuje ŠKODAteam, je totiž také amatérská rallye, do které se účastníci srazu mohou zapojit. Letos měla soutěž tři rychlostní zkoušky, všechny se odjely v sobotu odpoledne.

A bylo se na co dívat. Zajímavá byla už rozmanitá skladba soutěžních vozidel, na trať vyrazily škodovky klasické i moderní nebo sériové či víceméně svérázně upravené. Přijelo ovšem také několik aut jiných značek.

Někteří šoféři - bez ohledu na automobil - k rallye přistoupili s kurážným nadšením a nefalšovaným závodnickým srdcem. K vidění proto byly atraktivní jízdy se zábavnými okamžiky, při nichž se projevila řidičská zručnost účastníků soutěže.

Ale protože se jelo někdy opravdu až na krev, došlo samozřejmě také na několik chyb a karambolů. To se u závodění prostě stává. Několik takových potíží si můžete prohlédnout na videu od Čeňka Dlouhého.

V galerii pak najdete řadu úžasných fotografií, které nám laskavě poskytl Vláďa Hosnedl. I ty skvěle poslouží jako důkaz, že se do Běšin skutečně sjely škodovky všeho druhu.

Kromě amatérské rallye se na srazu konaly i další soutěže, vyhlašovaly se například nejhezčí vozy (v 13 kategoriích), oceňoval se nejlépe znějící výfuk nebo manuální zručnost účastníků.

Načítám