Hlavní obsah

Škodovkou na Dakar: Mrkněte exkluzivně na film o Ondřeji Klymčiwovi. Jak přežil svou smrt a do pouště se vrátil s českým veteránem

Foto: Ondřej Klymčiw

„Je to sobectví, které tě žene dopředu.“ Ondřej Klymčiw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jediným Čechem, který vzal na náročnou dakarskou rallye auto od Škodovky. Je jediným Čechem, jenž bral obnovený Dakar Classic vážně a přitáhl do něj další tuzemské tváře. Je to muž, který na Dakaru málem zemřel, ale vrátil se sem a se stařičkou škodovkou zpráskal daleko silnější soupeře. Tohle je otevřený příběh Ondřeje Klymčiwa.

Článek

Tento film měl být odměnou za milion nasbíraných korun pro Centrum Paraple (sbírka stále běží! Přispět můžete ZDE) v rámci poslední dakarské cesty Škody 130 LR, ale sled událostí v posledních etapách ročníku 2024 rozhodl jinak. Ondra se proto jako poděkování všem podporovatelům rozhodl snímek odtajnit už teď, takže máte jedinečnou příležitost jej zhlédnout u nás na Garáži.

Film KLYMCIW – Dakar mě změnil je velmi otevřený životopisný dokument plný emocí, který ukazuje osobní i závodnické stránky Ondřeje Klymčiwa. Dozvíte se tak, proč se na Dakar vydal, jak začal závodit na motorce a co bylo jeho motivací.

Foto: Ondřej Klymčiw

Na Dakaru Klymčiw málem zemřel, ale vrátil se ještě silnější.

Snímek představí i Klymčiwovy životní pády, a to doslova. První v roce 2016, kdy si poškodil pánev, a ten druhý z roku 2018, kdy malém zemřel a skončil s rozdrcenými obratli. Uvidíte tak i výpovědi lékařů, rodičů, ale poznáte také závodníkovy niterní pocity nebo se dozvíte, proč slavil narozeniny zrovna 8. ledna, přestože se narodil 16. února.

Po dvouleté pauze se Klymčiw rozhodl na Dakar vrátit, a to rovnou se Škodou 130 LR. Tato část filmu odhalí zákulisí a informace, které dosud vědělo jen pár lidí. Nebo ukáže, jak velkou sílu má slib.

Pakliže jste romantici, rozhodně vás potěší nádherné záběry ze saúdské pouště, po níž se prohání nejprve takřka sériová, později profesionálně upravená česká škodovka. Nepřijdete ani o záběry ze servisů odhalující náročnost práce mechaniků na Dakaru nebo se dozvíte, proč a jakým způsobem byla postavena druhá verze dakarské Škody.

Film KLYMCIW – Dakar mě změnil má 56 minut, ovšem nudit vás rozhodně nebude. Vzhledem k otevřenosti a upřímnosti vám snímek ukáže Dakar z trochu jiného úhlu, než ho znáte. Poznáte zkrátka pravdu a uslyšíte názory i takových matadorů, jakými jsou Jiří Moskal. Tak si udělejte popcorn a přejeme příjemné sledování!

Reklama

Načítám