Hlavní obsah

Knírač to dokázal! Klymčiw s dakarskou škodovkou na poslední chvíli vybral milion pro potřebné

Foto: Škodovkou na Dakar/A.S.O./Duda B.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpalte korkové špunty, byť není Nový rok. Ondřej Klymčiw z projektu Škodovkou na Dakar dokázal za měsíc leden vybrat jeden milion korun pro Centrum Paraple, které pomáhá lidem s poškozenou míchou. Magická hranice padla úplně poslední den, a to formou, o níž asi ani nevíte, jak funguje.

Článek

Letošní Dakar byl sice úplně poslední pro první Škodu 130 LR pilota Ondřeje Klymčiwa, nicméně derniéru si vůz odsloužil velmi dramaticky a pro dobrou věc. Jak během Dakaru, tak po něm východočeský pilot vybíral peníze pro Centrum Paraple, jež pomáhá lidem s poškozenou míchou.

Hranice byla stanovena na magický milion, kterého se poslední den, tedy 31. ledna 2024, podařilo dosáhnout. S Ondrou jsme se telefonicky spojili a ten nám sdělil, že jej onen den ráno kontaktoval fanoušek a ptal se, kolik chybí do milionu. Chyběly však desetitisíce, nicméně onen neznámý člověk Ondrovi řekl, že ty peníze prostě sežene a že jde alarmovat i kamarády.

Foto: Škodovkou na Dakar

Je co slavit, Klymčiw s dakarskou škodovkou vybral milion pro Centrum Paraple.

Do toho přišel princip tzv. deus ex machina, což je situace ze starých řeckých dramat, kdy děj dospěl do neřešitelného konce, a tak se náhle zjevil bůh na létajícím stroji a dal situaci do pořádku. V našem případě se připsaly takzvané DMS neboli dárcovské SMS. A ty se připisují jednou za měsíc, obvykle jeho koncem.

A tak se také stalo, tedy chyběly poslední peníze do milionu, ale po připsání DMS (a možná i platby od onoho fanouška) byla hranice jednoho milionu korun pro Centrum Paraple skutečně pokořena.

Nezbývá tedy než poděkovat všem, kteří jste na tento projekt přispěli, fandili mu nebo se jinak podíleli na jeho propagaci. Škodovka číslo 1 tak odchází do síně slávy středem a velkým dobrým činem, pod kterým jsou podepsaní všichni zúčastnění. Ale co bude dál? Že by škodovka číslo 2…?

Reklama

Načítám