Hlavní obsah

O víkendu se jede jubilejní Rally Bohemia: Fanoušci se mohou těšit na speciály WRC!

Foto: Motorsport Kopecký

Jan Kopecký v akci během šumavské rallye.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motoristický víkend u nás bude patřit především rallye. Pátý ročník letošního mistráku Rally Bohemia láká mimo jiné na bohatý doprovodný program.

Článek

Oficiální program Rally Bohemia startuje první ostrou jízdou v pátek 7. července, pro motoristické nadšence a fanoušky rallye je pak připraven bohatý doprovodný program v průběhu celého víkendu. Aby ne, když se letos uskuteční již padesátý ročník soutěže! Start vstříc první rychlostní zkoušce je naplánovaný od 16:48 v Sosnové.

Absolutní klasifikaci PSG MČR v rallye vévodí osamocený Jan Kopecký se ziskem 228 mistrovských bodů. Souboj za ním je ale mimořádně těsný, do bojů o stříbrnou placku se totiž může zapojit druhý Věroslav Cvrček jr. (133 bodů), třetí Adam Březík (123 b.), čtvrtý Dominik Stříteský (114 b.), ale klidně i pátý Martin Vlček (110 b.), který jako jediný z první pětky nesedlá coby soutěžní speciál Fabii, ale Hyundai i20.

Pro návštěvníky je však připravena i jedna, respektive dvě doprovodné specialitky. V rámci víkendu totiž můžete vidět v akci dvojici speciálů WRC! Posádka Jan Skála – Jiří Skořepa usedne do extovárního Citroënu C3 WRC, duo Jan Dohnal – Ivo Vybíral zase exkluzivně představí vůz Ford Fiesta WRC. „Fanoušky rallysportu samozřejmě na letošní Rally Bohemia srdečně zveme, protože tato soutěž pokaždé nabídne výjimečné tratě a krásné sportovní zážitky,“ dodává Jan Dohnal.

Foto: Rally Bohemia

V rámci Rally Bohemia se představí i tato 380koňová C3 WRC.

Kdy se jede Rally Bohemia 2023

Letošní padesátý ročník se uskuteční od pátku do neděle 7.-9. července 2023. První ostrá rychlostní zkouška se pojede jako polookruhová na autodromu Sosnová.

Program Rally Bohemia 2023

Čtvrtek 6. července: Seznamovací jízdy

Pátek 7. července: První ostrá rychlostní zkouška v Sosnové, započítává se do celkového pořadí

Sobota 8. července: Slavnostní start Rally Bohemia, první etapa, pět rychlostních zkoušek

Neděle 9. července: Druhá etapa, šest rychlostních zkoušek

Kde se jede Rally Bohemia?

Vyjma první ostré jízdy v Sosnové se návštěvníci mohou těšit na několik zajímavých erzet na Českolipsku a Mladoboleslavsku. Slavnostní start proběhne v sobotu od 16:30 z náměstí T. G. Masaryka v České Lípě.

Vstupenky

Vstupenka na páteční program v Sosnové stojí 150 Kč na stání, respektive 600 až 700 Kč na sezení. Lístky lze koupit i na místě, avšak pouze hotově a s přirážkou 50 až 100 Kč. V ceně je započítáno i parkovací místo v areálu.

Související témata:
Rallye Bohemia
Načítám