Hlavní obsah

Pražský Rallysprint 2022 startuje už o víkendu. Budou závodit Tomáš Enge i Václav Pech

Foto: Tipcars Pražský Rallysprint

Už v sobotu začíná letošní Pražský Rallysprint, který všem závodníkům i nadšencům do motorsportu umožní rozloučit se s letošní sezónou české rally. Pořadatelé lákají všechny diváky na zábavnou adrenalinovou podívanou, která už tradičně ukáže nové i starší soutěžáky v rychlém tempu. Přijdete se podívat?

Článek

Už máte program na blížící se víkend? V Praze bude pořádně hlučno a budete mít příležitost si užít parádní akční závodění. Už v sobotu 26. listopadu v našem hlavním městě odstartuje XXVII. Pražský Rallysprint a závodníci stylově poděkují svým podporovatelům, partnerům, fanouškům i divákům. Během rozloučení s uplynulou soutěžní sezónou budou závodit naplno, ale tím nejdůležitějším v pražské soutěži je hlavně divácká zábava.

Už od pátku budou probíhat technické přejímky a oficiální zahájení letošního ročníku populární rallyshow pořadatelé plánují na brzkou ranní hodinu. Start soutěže je už v 7:15 na pražském Strahově a organizátoři připomínají, že diváci musí přijít výrazně dříve. Chvíli před startem totiž uzavřou všechny přechody a už nebude šance se dostat na divácky zajímavá místa. První závodní vůz následně odstartuje v 7:55 a vyrazí vstříc šesti rychlostním zkouškám.

Foto: Tipcars Pražský Rallysprint

Pekelně rychlá WRCčka se budou řítit i mimopražskými okreskami

Startovní listina letošní soutěže slibuje účast 62 posádek s opravdovými závodními speciály. Z královské disciplíny rally se představí Ford Focus WRC, Ford Fiesta WRC, Hyundai i20 WRC, Škoda Fabia WRC nebo Toyota Corolla WRC. Zajímavou podívanou budou i modernější speciály soutěžní kategorie R5/Rally2 a k doslova husí kůži vám pomůže účast dvou pronikavě uřvaných Porsche 911 GT3. Můžete se těšit i na soutěžáky jako Mitsubishi Lancer EVO, Toyota GR Yaris nebo veterány.

Ze slavných českých jmen budou závodit Tomáš Enge, Václav Pech, Vojtěch Štajf, Petr Semerád, Martin Semerád a další. Všichni závodníci se při soutěžení podívají i za okraj Prahy a se svými speciály se proženou po okreskách okolo Mořiny a Bubovic. Do cíle závodu opět na Strahově by měli začít přijíždět krátce před odpolední půl třetí hodinou a slavnostní předávání cen na cílové rampě začne od 15:30. S posledním vyhlášeným soutěžícím bude následovat ukončení letošního ročníku.

Foto: Tipcars Pražský Rallysprint

Ani v letošním ročníku nebude nouze o klasičtější závoďáky, jako je třeba BMW M3 E30

Všechny nejdůležitější informace o letošním XXVII. Pražském Rallysprintu 2022 najdete na oficiálních stránkách pořadatelů. Základní vstupné na celý den je 250 Kč, přičemž děti do 15 let v doprovodu rodičů a osoby se zdravotním postižením mají vstup zdarma. Letošní ročník se však bude muset obejít bez online přenosu. O to jedinečnější zážitek budou mít všichni účastníci.

Reklama

Související témata:
Načítám