Hlavní obsah

Toužíte po rodinném SUV? A co raději monster truck?!

Foto: Car & Classic auction

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte velké a prostorné auto, do kterého by se pohodlně poskládala vaše početná rodina, se kterým byste si připadali jako král silnici a nemuseli se bát vyjet do terénu, a přitom by bylo dost cool, abyste za jeho volantem nevypadali jako nudný tatík? Něco pro vás máme!

Článek

Nedávno jsme si velmi názorně ukázali, že SUV jako auto pro početnou rodinu není tím pravým řešením. Ano, je docela velké a univerzální, ale tolik lidí jako do MPV do něj ve finále neposkládáte a ani ta terénní průchodnost není v mnoha případech ideální. Narazili jsme však na jeden kousek, který přináší řešení těchto problémů – a dokonce i pár dalších, o nichž jste ani nevěděli.

Přivítejte divoký monster truck s příznačným názvem Mayhem (ve volném překladu „divoký a zničující chaos“)! Na počátku svého života byl nudným pick-upem Chevrolet Silverado 2500 HD, jenže pak si ho vzali z parády kluci z firmy TNT 4×4 Shop sídlící na Long Islandu a radikálně ho přestavěli – speciální podvozek s 66palcovými pneumatikami, tlumiče s dlouhým zdvihem, řiditelná zadní náprava, motor 6,0 V8 s výkonem kolem 300 koní a silně vyztužená karoserie, kdyby se Mayhem samovolně rozhodl mezi všechny své dovednosti zařadit i kotoul.

Mayhem není v závodní specifikaci, vznikl spíše jako pojízdná atrakce. Proto má na korbě osm sedaček, které platícím zákazníkům zajistily životní zážitek při divoké jízdě přes různé překážky – za posledních pět let Mayhem vykonal takových jízd těžko uvěřitelných 30 tisíc! Proto jde nyní do výslužby, ale stále může odvést spoustu užitečné práce.

Snadno do něj totiž naskládáte svou početnou rodinu, celkem totiž Mayhem uveze až deset pasažérů – na korbě navíc neuslyšíte křik rozjívených/vyděšených dětí, což je také vítaná výhoda. Terénu se s ním vážně nebudete muset bát a dokonce ani nebudete muset řešit dopravní zácpy (ty obrovské pneumatiky překážející auta snadno sežvýkají) nebo škrábnutí nárazníků nebo disků při parkování (spíš abyste při manévrování nepřehlédli chodce nebo nepobořili okolní budovy). A že nejste dost cool, se vám nikdo neodváží říci – přinejmenším ne do očí.

Hm, čím víc o tom přemýšlíme, tím víc se nám myšlenka rodinného monster trucku líbí. Automobilky celého světa, začněte si dělat poznámky a do roka je chceme vidět na silnicích!

Reklama

Načítám