Hlavní obsah

Testování autonomních aut Uberu přerušeno - jeden boural!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo XC90 ležící na boku se přimíchalo k nehodě, když jelo v autonomním režimu jízdy. Zdá se však, že nebylo viníkem nehody - naboural do něj jiný vůz. I tak ale Uber na pár dní přerušil další testy samojezdících strojů.

Článek

Už několikrát jsme vám ukázali, že i počítač se může mýlit a autonomní vozidlo umí způsobit nehodu. To však není tento případ, podle policie totož jiný řidič naboural do testovacího Volva XC90 společnosti Uber. Náraz to byl tak silný, že Volvo lehlo na bok, přičemž za volantem seděl člověk, který však v tu chvíli neřídil - auto jelo v autonomním režimu.

XC90 ovšem předvedla svou pevnost a člověku za volantem se nic nestalo. Přesto společnost Uber zastavila testy autonomních vozů, a to alespoň na pár dní - nyní by již mělo vše zase fungovat. Když se však díváme na věci, které se stávají v českém provozu, nejsme si jisti, že by se zde dokázala autonomní auta v současné podobě adaptovat. 

Reklama

Načítám