Hlavní obsah

Technika zvítězila, prohlídka muzea z pohodlí domova je hit

Foto: Škoda Auto

Když nemůžete vy do muzea, může muzeum za vámi, díky internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V současné době není úplně nejvhodnější doba k návštěvě nějakého automobilového muzea, nicméně díky internetu se můžete do nejlepších muzeí světa podívat aspoň virtuálně. A světe, div se, navštívit z tepla domova můžete i českou Škodovku. Pohodlně se usaďte, prohlídka začíná…

Článek

Dobrá zpráva na celém tomhle zvláštním období je fakt, že abyste si prohlédli ta nejlepší muzea světa, nemusíte odejít z domu. Vybrali jsme těch 15 nejzajímavějších, a rozhodně nepůjde jen o českou expozici mladoboleslavské Škodovky.

Pomocí interaktivních map vás vezmeme do Severní Ameriky na corvetty, do Japonska na hondy, do Německa na mercedesy, do Itálie na supersporty od Pagani nebo do Švédska na volva. Pro virtuální prohlídku je třeba vždy kliknout na tučně vyznačený aktivní odkaz. Tak co, jste připraveni?

Škoda Auto

Naše významné automobilové muzeum, které bylo zrekonstruováno a znovuotevřeno v roce 2012, ukazuje historickou tradici tuzemské značky, veterány, koncepty a dobře známé závodní speciály. Pro návštěvu muzea klikněte zde.

Foto: Škoda Auto

Historii i modernu odhalí mladoboleslavské muzeum značky Škoda Auto

BMW

Severoamerický závod BMW leží v Severní Karolíně ve městě Spartanburg, kde je také skromné muzeum této automobilky. Na místě najdete hlavně klasické veterány, které nikde jinde v USA neuvidíte. Nás Evropany by mělo zajímat muzeum v Mnichově, kam vás pozveme hned, jak tohle podivné období přejde. Virtuální prohlídka začíná zde.

Foto: BMW

Muzeum ve Spartanburgu se jmenuje BMW Zentrum

Honda

V dalekém Japonsku ve městě Motegi má svůj domov vše, co nosí logo Hondy. Nejde jen o auta, ale také o motorky, bicykly, modely nebo roboty. Nyní můžete prozkoumat každý kousek této budovy. Račte se interaktivně projít přímo na  oficiálních stránkách značky.

Foto: Honda

Sál Hondy není jen o autech, ale také o motorkách a dalších produktech značky

Mazda

Víte, kde má Mazda sídlo, fabriku i muzeum? Ano, v japonské Hirošimě. Tohle město se strašlivou historií dává střechu nad hlavou veteránům, moderním vozům a motorům. Virtuální túru tedy určitě doporučujeme. Pojďte, mazdy už čekají. Jednotlivé sekce můžete navštívit zde.

Foto: Mazda

Výstavní hala Mazdy v Hirošimě ukrývá bohatou historii japonské značky

Mercedes-Benz

Stuttgartské muzeum koncernu Daimler-Benz patří k velmi atraktivním, jelikož zde najdete sbírku těch nejvzácnějších kousků. Google mapy však neumožňují plnohodnotnou prohlídku, nicméně i panoramatické snímky stojí za to. Vstupujte prosím jednotlivě a tímto vchodem.

Foto: Mercedes-Benz

Výstavní centrum značky Mercedes-Benz má sice zavřeno, nicméně to nijak neovlivní virtuální prohlídku

Ferrari

Italské Maranello je domovem aut se skotačícím koníkem na kapotě. Krátký panoramatický pohled vám umožní vidět formuli Michaela Schumachera nebo úžasné LaFerrari FXX-K. Stačí jen kliknout.

Foto: Ferrari

Tenhle stylový vstup má jedině muzeum Ferrari

Pagani

Extrémně drahé dětičky Horacia Paganiho tráví svůj čas v malé hale v italském městě San Cesario sul Panaro. Co zde uvidíte? Ranné verze Zondy, prototyp Huayry a šlapací repliky modelů značky. Tímto směrem pokračujte.

Foto: Pagani

Museo Horacio Pagani je pro vás otevřeno alespoň virtuálně

Lamborghini

Chybí vám dveře vzhůru, vysoce výkonné motory nebo jedinečné supersporty? Museo Lamborghini - jak se tato nezapomenutelná budova nazývá - v italském městě Sant'Agata Bolognese je vám plně k dispozici. Tak pojďme na to.

Foto: Lamborghini

Skvostná auta od Lamborghini si teď můžete prohlédnout z pohodlí domova

Corvette

Chevrolet Corvette je natolik ikonické auto, že má dokonce své národní muzeum, které leží v Bowling Green v Kentucky (USA). Expozice byla otevřena v roce 1990 a fungovala až do roku 2014, kdy se část budovy propadla do jámy, která vznikla kvůli rozpuštění vápence pod povrchem.

Foto: National Corvette Museum

National Corvette Museum láká na průřez historií jednoho významného sporťáku ze Severní Ameriky

Pár měsíců poté však muzeum znovu otevřelo a mělo také novou expozici vozidel, které zničila ona neblahá událost. Virtuální prohlídka je připravena, tak do toho.

Panoz

Panoz je severoamerická korporace založená v roce 1989 a v domovském Hoschtonu má své útulné muzeum, kde stojí například model Avezzano nebo Esperante GTR-1. Expozice začíná zde.

Foto: Panoz

Zakázkové závodní vozy Panoz asi neznáte, ale o to víc byste si je měli prohlédnout

Petersen Automotive Museum

V kalifornském Los Angeles má své místo od roku 1994 masivní sbírka více než 300 vozidel a stovek motorů, knih, fotek, filmů nebo šlapadel. Tudy, prosím.

Foto: Petersen Automotive Museum

V muzeu najdete i raritní kousky. Například model 1987 Autobot „Bumblebee“

Porsche

Německá značka známá pro výrobu sportovních brouků (čti Porsche 911) má své sídlo i muzeum ve Stuttgartu a stejně jako Daimler nabídne hodně zajímavou podívanou. V nabídce jsou jak vozidla z raných 20. let, tak moderní vozy. Připraveni? Tak klikněte zde.

Foto: Porsche

Budovu muzea Porsche rozhodně nelze přehlédnout

Toyota

V japonském městě Nagakute najdete muzeum jedné z největších automobilek světa. Můžete zde vidět průřez historií počínaje modelem Toyota AA z roku 1936 a konče moderními automobily na alternativní pohon. Prohlídka z pohodlí domova je připravena tady.

Foto: Toyota

Toyota AA je historickým milníkem jedné z největších automobilek světa

Volvo

Göteborg, Volvo, konečná stanice, prosíme, vystupte. Ačkoli je ve Švédsku docela zima, doma vás to trápit nemusí. Zveme na prohlídku posledního úžasného muzea z našeho seznamu. Opět v naprosto plném komfortu. Stačí jen kliknout sem.

Foto: Volvo

Chcete vidět první dva automobilky značky Volvo z pohodlí domova? Teď máte možnost

Také my pro vás máme připraveno několik reportáži z krásných českých, ale i zahraničních muzeí. Jakmile opatření povolí, vydáme je. Prozatím se mrkněte na virtuální expozice, přečtěte si naše starší reportáže ze zajímavých českých muzeí (najdete je zde) nebo si něco zahrajte. Pár tipů, jak zabít čas, jsme pro vás nedávno sepsali.

Reklama

Související témata:
Zadarmo
Načítám