Hlavní obsah

Subaru Forester XT MY2016 - Faceliftovaný univerzál

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Subaru Forester - jezdí jako kombi, ale v terénu se chová jako to lepší z třídy SUV - tato definice platí od nepaměti. Jenže je takový i nejnovější "lesník" modelového roku 2016, který prošel větším faceliftem? To jsme se rozhodli zjistit v Motorlandu Bělá pod Bezdězem.

Článek

Tentokrát jsme k testu dostali kompletně vrcholnou variantu SUV Subaru Forester, tedy verzi XT Sport s dvoulitrovým turbomotorem o výkonu 240 koní, bezestupňovou převodovkou CVT a samozřejmě pohonem všech kol. Tohle auto jede až 221 km/h, na stovce je za 7,5 sekund a to vše při spotřebě 8,5 l/100 km. Jedná se také o tu vůbec nejdražší verzi, stojí 1.059.000 Kč, byť nejlevnější Subaru Forester je za 599.000 Kč. Nejdůležitější však je, že Forester dostal s modelovým rokem 2016 větší facelift, který přináší nejen pozměněný vzhled, ale i terénní X-Mód, přeladěný podvozek či ostřejší řízení. Jak tedy vůz s celoročními pneumatikami funguje v terénu i na silnici? To jsme se rozhodli zjistit ve videotestu z Motorlandu Bělá pod Bezdězem!

Reklama

Načítám