Hlavní obsah

Špionážní foto: Nástupce Suzuki Jimny je roztomile hranatý!

Foto: Archiv Garáž.cz

Kapesní offroad Suzuki Jimny je na trhu již od roku 1998. Je tedy s podivem, že tohle vozítko se stále vyrábí. Holt pokud potřebujete poctivý offroad za rozumné peníze, nemáte příliš na výběr. Nyní se však již testuje nástupce.

Článek

Ne, tohle není zmenšenina Mercedesu třídy G, tohle je druhá generace Suzuki Jimny zachycená při testech! Tohle auto má dlouhou historii, dříve se jmenovalo Samurai a jedná se o poctivý offroad, akorát v menším provedení. Vlastně je to jedno z posledních nových aut, když nebudeme počítat pick-upy, které vyjede na rámovém podvozku. Samozřejmostí je pohon všech kol, dost možná opět přiřaditelný.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou pak najdeme několik pohonných jednotek, které se však budou objevovat podle daného trhu. Třeba v Japonsku můžeme očekávat miniaturní tříválec 0,66 litrů s turbem, aby se auto vešlo do kategorie Kei car. V Evropě bude nejpravděpodobnější pohonnou jednotkou čtyřválcová dvanáctistovka bez turba, ale možná se objeví i přeplňovaný litrový tříválec.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zcela jistě pak budeme moci očekávat větší komfort na silnici i každodenní použitelnost, stejně jako robustní konstrukci a schopnosti i v těžkém terénu. Nám se ale nejvíce líbí, že tohle auto si zachová hranaté tvary! Koncept vozu pak dost možná uvidíme již za pár měsíců v rámci autosalonu v Tokiu. Prozatím tak musíte vzít zavděk alespoň špionážními fotkami.

Reklama

Načítám