Hlavní obsah

Škodovácká SUV v novém: Karoq a Kodiaq zase o stupínek lepší

Foto: Škoda Auto

Novinky od Škodovky – vylepšená technika a pozměněný design

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Populární SUV modely Škoda Kodiaq a Škoda Karoq dostaly nové možnosti výbavy a prošly drobnými designovými retušemi. Víme, co je nového.

Článek

Po vzoru ostatních novinek ze Škodováckého menu se i Kodiaq  s Karoqem dočkaly nápisu na pátých dveřích. Nejde však o převratnou novinku, neboť jedno SUV s tímto designovým prvkem již mladoboleslavská Škoda nabízí – jedná se o Kamiq. Dosavadní systém monitorování slepého úhlu nahrazuje komplexní boční asistent – dosáhne až na vzdálenost 70 metrů (dříve 20 metrů) a s pomocí dvou radarů detekuje blížící se vozidla zezadu nebo objekty v mrtvém úhlu.

Namísto klasických signálek ve zpětném zrcátku najdete nově varování s regulovatelným jasem na krytu zpětného zrcátka. Pevnou součástí systému je sledování provozu za autem při couvání z parkovacího místa.

Foto: Škoda Auto

Indikátor monitorování slepého úhlu je nově v krytu zrcátka

Volitelný adaptivní podvozek můžete nově mít také u verzí Karoqu a Kodiaqu, které mají poháněnou výhradně přední nápravu. Komfortu podobného jízdě na létajícím koberci si tak budou moci užívat i „předokolkáři“. Automobilka také do modelů s bezklíčovým odemykáním postupně přidá ještě pohybový senzor, který sníží riziko krádeže vozu. Jak to funguje? Signál vysílaný klíčkem se automaticky vypne, pokud se s ním 15 minut nic neděje – typicky když leží v zásuvce nebo na stole. Jakmile se klíčkem zase pohne, opět se aktivuje funkce vysílače.

Foto: Škoda Auto

Nápis Škoda na pátých dveřích

Kompaktní Karoq se nově může pochlubit dvoulitrovým naftovým čtyřválcem s výkonem 190 koní, který plní emisní normu Euro6d-TEMP. Diesel má samozřejmě filtr pevných částic a selektivní katalytickou redukci. V základu je motorizace spárovaná s pohonem všech kol a sedmirychlostní dvouspojkovou převodovkou DSG. Medvěd Kodiaq dostane nové lité disky, ventilky na monitorování tlaku v pneumatikách a verze Kodiaq Scout ventilovaná sedadla.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq

Od svého uvedení (podzim 2016) sjelo z výrobních linek závodu Škoda Auto přes 360 tisíc modelů Kodiaq. Menší bratr Karoq (uvedený v roce 2017) se zatím rozmnožil 220 tisíckrát. Posledním přírůstkem do Škodovácké rodiny je model Kamiq – na ten si však musíme ještě počkat. Jaké SUV od Škodovky máte nejraději? Dejte nám to vědět prostřednictvím ankety!

Reklama