Hlavní obsah

Škoda Vision IN se předvádí na prvních skicách

Foto: Škoda Auto

Nový crossover Škoda, který povede expanzi značky (a celého koncernu) na indický trh, se postupně odhaluje – po skice interiéru tu máme tentokrát skici exteriéru, které odhalují prakticky vše. Především potvrzují podezření, že indická Škoda bude sofistikovaným autem blížícím se evropským standardům.

Článek

Čekali jste ochuzené auto pro rozvojový trh? Vůz jen trochu rychlejší než skútr a o trochu pohodlnější než hřbet osla? Tak to jste se hodně mýlili! Nový crossover Škoda bude totiž propracované auto blížící se evropským standardům.

Hodně to naznačila již skica interiéru, který se na první pohled velmi blížil kvalitě třeba toho, kterým se prezentuje nová Octavia, jež se chce stát jedním z deseti nejprodávanějších aut v Evropě (takže interiér musí mít skutečně špičkový). Nyní to potvrzují čerstvě uvolněné skici exteriéru celé studie.

Foto: Škoda Auto

Moderní a propracovaný interiér podle všeho snese evropské standardy

Samozřejmě jde o koncept, takže si musíte odmyslet pár designových detailů (například spodní část obou nárazníků připomínající doplňky odcházející Octavie Scout, otvory sání v předním nárazníku, osvětlený nápis „ŠKODA“ na zádi spolu s „eresovou“ odrazkou přes celou šířku) a nepřehlédnutelný měděný lak, ale z větší části jde o hotové auto, které vypadá moc dobře. A hodně připomíná evropský Kamiq – má patřičný postoj, stejně strukturovaná přední světla propojená s širokou maskou chladiče i záď s „vykousnutými“ koncovými světly.

Foto: Škoda Auto

Až na drobné designové detaily je Vision IN hotovým autem

Škoda Vision IN stojí na specifické modulární platformě MQB-A0-IN vyvinuté automobilkou čistě pro indický trh – na ní by kromě tohoto crossoveru mělo být postaveno hned několik modelů značek Škoda a Volkswagen. Finální podobu konceptu Vision IN představí Škoda na autosalonu Auto Expo 2020, který se bude konat od 5. až do 12. února v Dillí.

Reklama

Související témata:
Načítám