Hlavní obsah

Škoda Kodiaq Scout: Zvýšená drsnější verze přijíždí!

Foto: Archiv Garáž.cz

Přišlo to dříve, než jsme čekali. Pro ty, kterým přišel standardní Kodiaq málo drsný, Škoda připravila verzi Scout, která se odlišuje vzhledově, má vyšší světlost podvozku a dodává se standardně s pohonem všech kol.

Článek

Očekávali jsme, že Škoda Kodiaq dostane několik nových variant, hned ta první však přichází až nečekaně brzy. Tohle je Škoda Kodiaq Scout a přebírá model známý z Octavie Scout - zvýšený podvozek, úpravy vzhledu a výhradně pohon všech kol. Vůz tedy dostal kombinaci stříbrných a nelakovaných plastových doplňků, může mít jiný design kol, nechybí pak ochrana podvozku ani znáček Scout na blatníku.

Foto: Archiv Garáž.cz

Z hlediska elektroniky dostal Kodiaq Scout takzvaný Offroad assist, tedy systém, který usnadňuje pohyb v terénu a minimalizuje možné nechtěné drama při zdolávání překážek. Samozřejmě nechybí ani již známé další nastavování jízdních režimů. Uvnitř vozu pak najdete alcantarové potahy, kovové pedály, standardně i diodové podsvícení v deseti barvách a další detaily.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou budou všechny motory, které mohly být ve standardním Kodiaqu spárovány s pohonem všech kol, tedy 1.4 TSI 150k, 2.0 TSI 180 k, 2.0 TDI 150k a 2.0 TDI 180k. Světlá výška vozu se zvýšila na 194 mm. Tohle pak není poslední speciální verze Kodiaqu, má přijít rovněž varianta Sportline a možná také RS.

Reklama

Načítám