Hlavní obsah

Škoda Karoq: Nejmodernější současná Škodovka!

 

Je tomu teprve několik hodin, co byla ve Stockholmu představena nová Škoda Karoq, tedy SUV menší než Kodiaq. My jsme byli u toho a z prvních dojmů se zdá, že zde máme vůbec nejmodernější Škodovku současnosti.

Článek

SUV ofenzíva značky Škoda pokračuje, a to novým modelem Karoq, který stojí na rozhraní mezi malým a středně velkým SUV. Vůz vychází z modelu Seat Ateca, nicméně téměř nic na něm není na první pohled stejné. Liší se panely karoserie, stejně jako interiér, ačkoliv kupříkladu při pohledu zboku je automobil svému španělskému bratrovi více než podobný.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tento vůz je pro Škodu v mnohém převratný. Jako první kupříkladu dostal digitální přístrojový štít, který u Škody nazývají Digital Instrument Panel. Tento štít funguje trochu jinak, než u koncernových sourozenců, ale co jsme měli možnost vyzkoušet, tak se v něm velmi rychle zorientujete a nastavení panelu je poměrně intuitivní. Zbytek interiéru známe již kupříkladu z Kodiaqu, tady se na první pohled příliš mnoho nezměnilo.

Nový Karoq měří 4 382 mm na délku, 1 841 mm na šířku a 1 605 mm na výšku. Zvětšené rozměry karoserie jdou ku prospěchu cestujícím. Prostor před koleny cestujících na zadních sedadlech údajně činí 69 mm. Rozvor náprav pak  2 638 mm (u verze s pohonem všech kol 2 630 mm). Při prvním usazení dovnitř se potvrzuje, že prostor je na poměrně kompaktní vůz nadprůměrný, pohodlně se sedí rovněž vzadu. Zavazadlový prostor má objem 521 litrů, po sklopení zadních sedadel dokonce 1630 l, což je údajně nejvíce ve třídě. Zadní sedadla se dají nejen posouvat, ale dokonce vyjmout z vozu.

Pokud se ptáte, proč byl Karoq představený zrovna ve Švédsku, tak údajně proto, že Švédsko je rovněž tak prostorné a zároveň dbá na konektivitu a design. Inu, posuďte sami.

Další novinkou pro Škodu je použití motoru 1.5 TSI s odpojováním dvou válců při nízké zátěži. Tato jednotka má výkon 150 koní a pro začátek bude tvořit vrchol mezi benzinovými agregáty. Základem je litrový tříválec se 115 k. Naopak diesely jsou tři. Začíná se na 1.6 TDI 115 k, pokračuje se na 2.0 TDI 150 a 190 k, přičemž nejvýkonnější motor v nabídce je spojen výhradně se sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol.

Foto: Archiv Garáž.cz

Karoq má v nabídce dále Full-LED světlomety a když otevřete dveře, můžou diody vykreslit na zem nápis Škoda. Očekávejte dále vylepšenou konektivitu, možnost WIFI hotspotu a lepší infotainment. Těšit se pak máme i na celou řadu simply clever řešení.

Reklama

Načítám