Hlavní obsah

Šestikolové Geo Metro je ten nejhorší obytňák v historii

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle auto vypadá, jako kdybyste k Suzuki Swift, čímž vlastně Geo Metro je, přilepili vozík s rakví. Ve skutečnosti se jedná o obytný vůz, ve kterém jeho majitel více než rok žil! A nyní jej prodává.

Článek

Dobrodruh Rick Kretschmer toužil po svobodě a jednoduchém životě, pořídil si k tomu tedy náležitého pomocníka  šestikolové Geo Metro v obytné úpravě. Jedno z nejmenších aut v USA tak dostalo plochu, na které se dá spát. S šesti koly to však nemá jednoduché, o pohon se totiž stará motor o výkonu pouhých 55 koní!

Foto: Archiv Garáž.cz

A jak tohle auto vlastně vzniklo? Původní majitel, zaměstnanec Boeingu, byl velký fanoušek hudby. Rozhodl se tedy Metro rozříznout a navařit na něj obytnou nástavbu, aby mohl po koncertech v autě rovnou spát. Projekt mu trval čtyři roky. Rick, který tento vůz od jeho stvořitele koupil, byl v té době odpůrcem materialismu, takže se rozhodl žít v tomto malém šestikolovém průzkumníčkovi.

Foto: Archiv Garáž.cz

A proč jej nyní prodává? Koupil si místo něj Dodge Ram 2500, ze kterého opět staví obytný vůz. A potřebuje nutně kuchyni, kterou koupí právě z peněz utržených za Metro. Nuže, šťastný prodej, třeba tento stroj vážně někdo koupí.

Reklama

Načítám