Hlavní obsah

Obývací USB flashdisk: Netradiční karavan Romotow T8 má luxusní výbavu a moderní design

Foto: Romotow

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si, že přijedete do kempu a váš nový karavan rozložíte úplně stejným způsobem, jako pracujete s vaším oblíbeným USB diskem. Novozélandské designové studio W2 zahajuje prodej inovativního luxusního karavanu s prostorným interiérem i zastřešeným venkovním sezením. Můžete si jej vybavit špičkovou výbavou, ale nesmíte zapomenout na fakt, že není zrovna levný.

Článek

Chytrá variabilita je spolu s uživatelskou jednoduchostí jedním z nejdůležitějších rysů snad všech moderních karavanů. Umíte si představit, jak v podvečerních hodinách přijedete do kempu, najdete větší prostor pro zaparkování vašeho domečku na kolečkách a během pár okamžiků jej přeměníte na plnohodnotný obytný prostor – a tím zároveň vybalíte i venkovní sezení, díky němuž si ještě zvládnete užít příjemný letní večer u piva nebo sklenky vína?

Stále kreativnější výrobci obytných vozů z celého světa se už od počátků kempování předhánějí v pokrokových technických řešeních nejmodernějších obytňáků a jeden z nejzajímavějších moderních karavanů dneška vzniká na vzdáleném Novém Zélandu. Novozélandská designová společnost W2, běžně navrhující architekturu nemovitostí, konečně dokončila projekt vlastního obytňáku, který až nápadně připomíná otevírací USB flashdisky.

Foto: Romotow

Netradičně vymyšlený luxusní karavan Romotow T8 vypadá jako inspirovaný otevíracími USB flashdisky. Akorát nemusíte laborovat, jakou stranou ho zapojit do počítače.

Už v roce 2018 světu představila koncept inovativního karavanu, který po intenzivním vývoji jde v dnešních dnech do výroby a prodeje. Jmenuje se Romotow T8 a zaujme zaobleným pevným šasi s pohyblivou vnitřní částí, která se při úplném rozložení posouvá a otáčí o 90 stupňů směrem doleva. V otevřeném stavu tak vzniká zastřešené venkovní sezení i plnohodnotný obytný prostor.

Dvounápravový přívěs nabízí životní prostor s plochou 29 metrů čtverečních a moderní vybavení. Kuchyňka s jídelnou u panoramatického okna může nabídnout nádherný výhled do krajiny i během deštivého rána, a pokud vás spíše láká lenošení, je vám k dispozici plnohodnotná ložnice. Katalog výrobce navíc odhaluje, že se do interiéru vejde až šest lůžek a samozřejmostí je i koupelna s toaletou. Standardní výbavou je lithiová baterie s kapacitou 200 Ah, kterou lze za příplatek doplnit druhým akumulátorem stejného typu. Základní střešní solární panel s výkonem 395 W vám na přání doplní dalším.

V základní výbavě karavanu jsou i 300litrové nádrže na čistou a šedou vodu, standardní podvozek s pružinami (za příplatek můžete mít vzduchový) nebo elektrický ohřívač vody a topení Truma. A když se plácnete přes kapsu, můžete si svůj Romotow dovybavit třeba dvěma 32palcovými 4K televizemi v jídelně a ložnici, wifi routerem, klimatizací nebo dvojitým panoramatickým sklem v salonku pro lepší odhlučnění od vnějšího hluku. Díky tomu vás nebudou obtěžovat sousedící kempeři klábosící venku do pozdních nočních hodin.

Jenže správně tušíte, že všechna ta konstrukční zajímavost, technologická výbava i luxus budou mít svou cenu. Ultimativní futuristický karavan Romotow T8 se na Novém Zélandu prodává se základní cenou od 5,7 milionu korun. Při jeho parkování navíc budete muset myslet na to, že potřebujete větší prostor. V rozloženém stavu je totiž necelých 8 metrů dlouhý a přibližně 7,5 metru široký. Je to vážně obr. Aspoň budete mít jistotu, že vás v kempu vážně nikdo nepřehlédne…

Jak se vám líbí tento obytný vůz?
Super, dává to perfektní smysl.
86,5 %
Jen další drahý nesmysl.
13,5 %
Celkem hlasovalo 1835 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám