Hlavní obsah

Hranatý Mercedes třídy G jako obytňák do nepohody? Tato vestavba má kuchyň i postel. A nestojí moc

Foto: Terracamper

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Které auto je ideální pro obytnou vestavbu? Troufáme si odhadnout, že kultovní „géčko“ vás jako jedno z prvních nenapadne. Německý úpravce ale přesvědčuje, že základ je to víc než slušný!

Článek

Současný Mercedes třídy G s nezaměnitelnou siluetou jsme zvyklí potkávat při nejrůznějších příležitostech, ale že by šlo o častého parťáka pro kempovací nadšence, to se říct nedá. Německá firma Terracamper však ukazuje, že možné je všechno. Její vestavba Tecrawl dělá z „géčka“ parádní bydlík, aniž byste kvůli ní museli prodávat ledvinu.

Středobodem celé vestavby je propracovaná kuchyňka, kterou lze „vyšoupnout“ bočními dveřmi. Vybavena je vařičem se dvěma plynovými hořáky, celou řadou úložných prostor a rovněž odnímatelným rozkládacím jídelním stolem. Ten může alternativě posloužit také coby lůžko s rozměry jeden na dva metry.

Mezi další benefity patří dvacetilitrová nádrž na vodu či 31litrový chladicí box. Výrobce avizuje, že vestavba Tecrawl počítá se zasazením malé mobilní toalety (jednu takovou můžeme vidět v galerii), která však není součástí celého balíku. Kdo chce, může od firmy pořídit ještě střešní stan, čímž vznikne spací prostor pro až tři dospělé.

Nezapomeňme na poslední praktické drobnosti – monitor baterky, solární panel s lithiovou baterií či LED osvětlení a přídavné topení. Taková nálož výbavy by měla uspokojit i zhýčkanější outdoorové nadšence. Obzvlášť zohledníme-li cenu…

Vestavba Tecrawl totiž přijde na 11 000 eur, což je v přepočtu necelých 270 000 Kč. Vzhledem ke všemu výše zmíněnému bychom čekali, že taková nálož bude pro „géčko“ ještě nákladnější. A pokud doma hranatým Mercedesem nedisponujete, nevadí. Mrkněte na webovky výrobce, který nabízí více či méně propracované vestavby pro celou plejádu aut. Včetně těch, která se pro takové účely používají primárně.

Reklama

Načítám