Hlavní obsah

Jak určíte bezpečnou vzdálenost a co si obujete na nohy? Přinášíme další z nových otázek z autoškoly

Foto: Shutterstock / New Africa

České autoškoly procházejí zásadní modernizací a už od minulého roku se v testovém souboru pro závěrečnou teoretickou zkoušku objevují nové otázky. Od letošního září jsou testové otázky obohaceny o 30 nových kousků, kterými se tvůrci snaží přiblížit testy v autoškolách dnešnímu reálnému provozu. Zajímavostí pak je, že se hlavní témata nejnovějších otázek často opakují.

Článek

Zvládnete si poradit s další sadou nejnovějších otázek a zvládnete projít naším dnešním kvízem bez jediné chybičky? Vyzkoušejte si to.

1. Ovlivní používání zkrášlovacích prostředků za jízdy reakční dobu řidiče nutnou ke sledování a řešení situací v provozu na pozemních komunikacích?
Foto: Asociace autoškol ČR
2. Může ovlivnit nevhodné obutí řidiče reakční dobu nutnou k vyřešení mimořádné události v provozu na pozemních komunikacích?
Foto: Asociace autoškol ČR
3. Může ovlivnit nevhodně zabezpečené zvíře za jízdy reakční dobu řidiče a čas nutný k vyřešení mimořádné události v provozu na pozemních komunikacích?
Foto: Asociace autoškol ČR
4. Za snížené viditelnosti, deště a zhoršených klimatických podmínek je bezpečný odstup za vpředu jedoucím vozidlem?
Foto: Asociace autoškol ČR
5. Jakou metodou lze v případě krizové situace minimalizovat brzdnou dráhu na většině povrchů vozovky s vozidlem, které je vybaveno ABS?
Foto: Asociace autoškol ČR
6. Jakým způsobem lze určit optimální bezpečnou vzdálenost za vpředu jedoucím vozidlem?
Foto: Asociace autoškol ČR
7. Jakým způsobem systém Front assist (systém zabraňující, nebo snižující následky čelního střetu) pomáhá v krizové situaci?
Foto: Asociace autoškol ČR
8. V případě porušení povinnosti uzavřít pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla (tzv. povinné ručení):
Foto: Asociace autoškol ČR
9. Může ovlivnit volba obuvi dráhu nutnou pro zastavení vozidla v případě mimořádné události v provozu na pozemních komunikacích? Ve které ze znázorněných situací je řízení a ovládání vozidla nejvíce bezpečné?
10. Záchranářská ulička se tvoří:
Foto: Asociace autoškol ČR

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Zkuste si i naše další kvízy plné rozličných témat. Jejich seznam najdete ZDE, tak neváhejte a nezapomeňte se u toho bavit.

Reklama

Načítám