Hlavní obsah

Řidiči pozor! Na D1 se vrátilo úsekové měření rychlosti

Foto: Archiv Garáž.cz

Stejně jako minulý rok, i letos budou zúžené úseky dálnice D1 hlídat kamery na měření rychlosti. Místo většího množství peněz na urychlení stavby tak budou finanční prostředky vynaloženy na dohed nad řidiči.

Článek

Minulý rok se na našich dálnicích objevila novinka - úsekové měření rychlosti. MInistr dopravy Ťok se dušoval, že podobný systém má sloužit ke zmenšení počtu nehod v opravovaných úsecích dálnice a tím i zlepšení průjezdnosti. Nic podobného se ovšem nestalo, jak dokládají data sdružení Brno autem. O situaci jsme informovali v tomto článku - méně nehod se v opravovaném úseku po instalaci kamerového systému nestalo.

Přesto tohle dodatečné vybírání daní od řidičů, kterým v noci na prázdné dálnici přijde nesmyslné jezdit 80 km/h, Daniel Ťok stále obhajuje. A co víc, letos chystá měřených úseků ještě více! První takový byl právě spuštěn, opět na dálnici D1, a to v Úseku Ostředek - Štemov, tedy na 34 až 41 kilometru. Řidiči, kteří zde pojedou více než je povolený limit, mohou zaplatit několik tisíc korun pokuty. Peníze má vybírat přidělený magistrát. Mějte se tedy na pozoru, ať vás to zbytečně nestojí peníze.

Reklama

Načítám