Hlavní obsah

Renault Alaskan přijíždí jako evropsko-japonský pick-up

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pick-upy se rozmáhají nově i v Evropě, protože klasických offroadů ubývá a kvalitativně je právě pokrok u pick-upů jeden z největších v celém automobilovém světě. Nyní přichází další, na první pohled evropský, technicky ale japonský stroj.

Článek

Kde vyrábějí nejlepší pick-upy? Zcela jistě v USA či v Japonsku. První jmenovaná země se však zaměřuje na velké stroje, které se na evropské silnice hůře vejdou, proto jsou u nás populárnější japonské užitkové vozy. Poslední dobou se ale rozmáhají rovněž pick-upy s evropskou značkou, byť technika je většinou japonská. Fiat Fullback je převlečeným Mitsubishi L200, v zákulisí se šušká, že Volkswagen Amarok také stojí na podvozku vyvinutém v Asii a nyní přijíždí Renault Alaskan, což je vlastně Nissan Navara v jiném hávu. Brzo navíc přijde těmto dvěma strojům další sourozenec, luxusnější Mercedes!

Alaskan tam má čtyřválcový turbodiesel 2.3 dCi s výkonem 160 či 190 koní, který může být spojen se šestistupňovým manuálem či sedmistupňovým automatem. Technika je jasná - přiřaditelný pohon všech kol, rámový podvozek, tuhá zadní náprava, která však může být zavěšena i na více místech pro lepší komfort. Důležité je, že vůz umí táhnout až 3,5 tuny a bude k dispozici jak v dvoumístné, tak čtyřmístné karoserii.

Reklama

Načítám