Hlavní obsah

Příští generace Nissanu 370Z bude částečně Mercedes

Foto: Archiv Garáž.cz

Už to vypadalo, že nástupce kupé legendární řady Z vůbec nevznikne. Alespoň to tak bylo delší dobu avizováno. Jenže nakonec to vypadá, že i díky spolupráci s Mercedesem se dalšího Zetka dočkáme.

Článek

Současná generace Nissanu 370Z je na trhu již pěknou řádku let, konkrétně tedy devět. A za tu dobu dostala celou řadu vylepšení. V současné době je to asi nejlevnější možnost jak se dostat k šestiválcovému kupé, navíc s pohonem zadních kol. Akční cena je 860.000 Kč.

Na první pohled to vypadá jako kup století, nicméně 370Z není vyloženě ostrým sportovním autem. Bude vyhovovat těm, kteří jezdí svižně a chtějí si užít ten pocit sportovního kupé, ale netouží po jízdě na limitu. Ostatně atmosférický šestiválec je poměrně udušen a má vágní reakce, v zatáčkách je auto trochu těžkopádné, viskozní samosvorný diferenciál moc nefunguje a volant si k tělu také nepřitáhnete. Nicméně za ty peníze...

Bylo bychom moc smutní, kdyby Zetko zmizelo z trhu. První informace o tom hovořily, nicméně dnes je všemu jinak. Díky spolupráci s Mercedesem by měla další generace vzniknout, dost možná pod názvem 400Z. Hovoří se o výkonu 475 koní, poctivé karoserii kupé a třílitrovém šestiválci twinturbo. Varianta Nismo by dokonce mohla dostat pohon všech kol. Nuže, my se moc těšíme!

Reklama

Načítám