Hlavní obsah

Porsche 911 má 24 variant. Znáte je všechny?

Foto: Porsche

Jeden model a 24 různých variant. Poznáte je všechny?

Porsche 911 si s žádným jiným autem nespletete. Poznat ale konkrétní verzi, když jich teď Porsche vyrábí hned 24, je úkol pro ty největší automobilové odborníky. Aby do toho Porsche vneslo pořádek, připravilo instruktážní video, se kterým se ve spletité nabídce verzí 911 zorientuje snad každý.

Článek

Začíná se s 370koňovou Carrerou a končí 700koňovou bestií GT2 RS, mezi tím je veliký zmatek verzí, které se v označení liší jen pár písmenky, ale techniku a mnohdy i zaměření mají docela jiné – jsou tu silniční i okruhové verze, karoserie kupé, kabrio, targa nebo spyder, atmosférické motory nebo turbomotory s různou úrovní výkonu, verze s pohonem zadních nebo všech kol, s manuální nebo automatickou převodovkou… Vypadá to, že variací na téma současné generace 991.2 je nespočet. Naštěstí je Porsche přepočítalo (vyšlo jim číslo 24) a udělalo mezi nimi pořádek. Tak pozorně sledujte video a učte se.

Tak jo, už v tom máme jasněji. Díky, Porsche! Jenže už na konci tohoto měsíce se představí zcela nová generace 911 s kódovým označením 992 a ta ještě pár variant přidá – například ty hybridní, které se budou technicky podobat hybridní Panameře (ve verzích E Hybrid a Turbo S Hybrid). Je vážně neuvěřitelné, kolik variant dokáží inženýři a marketéři Porsche vymyslet a najít pro ně kupce. Vypadá to, že 911 má prostě odpověď na každou otázku – nejspíš i na pár těch, které ještě nikoho nenapadly.

Podělte se v diskusi s ostatními o názor, co vás na ikonické 911 baví nejvíc... Čím vás spolehlivě chytá za srdce?

Reklama

Související témata:
Načítám