Hlavní obsah

Pár natáčel „film pro dospělé“ v Tesle jedoucí na Autopilota

Foto: Instagram - PornHub

Radovánky za volantem Tesly se zapnutým autopilotem.

Už dříve oběhly svět zprávy, hovořící o možných dopadech autonomního řízení na různé oblasti lidského života. Někdo říká, že bez nutnosti řídit budou lidé konzumovat daleko více alkoholu a objevila se i varianta, že se v autonomních autech budou lidé za jízdy „intimně sbližovat“. A první vlaštovka už se objevila na jednom serveru, u jehož názvu se bude především ta mužská část populace tvářit, že jej nikdy neslyšela.

Článek

Že by se z autonomních aut mohly stát pojízdné „šmajchlkabinety“ nebo dokonce pojízdné nevěstince, už jsme se zmiňovali dříve. Popravdě jsme ale moc netušili, že ta doba nastane takhle brzy. Před několika dny bylo totiž na server PornHub nahráno „dospělácké video“, natočené kamerou na hlavě „řidiče“. Ve videu k němu přistoupí jistá slečna (prý rande přes randící sociální síť Tinder) a netrvá dlouho, než si začne po uši zamilovaný pár užívat radovánky, zatímco jejich Tesla Model X jede se zapnutým systémem Autopilot.

Z videa se stal instantní hit a výraz „tesla“ se stal vůbec nejvyhledávanějším klíčovým slovem daného serveru, čímž se na svém Twitteru chlubila i předmětná herečka Taylor Jackson. Ta si na sociální síti dokonce změnila své jméno na Tesla Taylor. Patrně je na svůj výkon maximálně hrdá a my jí to moc přejeme.

A překvapením není ani odpověď samotného zakladatele Tesly Elona Muska, která na sebe nenechala dlouho čekat. Na Twitteru Elon zmínil, že Autopilot má patrně ještě širší využití, než si vůbec představoval. Chvíli na to pak ještě dodal, že měl něco podobného čekat…

Jistě máte nyní připravený dotaz (kromě toho, kde se dané video nachází), jestli tato „filmová produkce“ zbytečně neriskuje, když špásuje v autě, které v danou chvíli samo řídí. Samozřejmě riskuje a riskuje opravdu hodně.

Jak Elon Musk i celá Tesla opakovaně zdůrazňuje, systém Autopilot v současné podobě není autonomním řízením. Jedná se pouze o jízdní asistent, který umí udržovat rychlost, držet se v jízdním pruhu a případně předjet pomaleji jedoucí auto. Podobnou sadu funkcí už dnes nabízí spousta automobilek, jenže všechna auta vás „sprdnou“ v momentě, kdy sundáte ruce z volantu a vyžadují jeho neustále držení. Tesla však na americkém trhu vložila do svých zákazníků více důvěry, a přestože podle uživatelského manuálu musí řidič stále držet obě ruce na volantu a dávat pozor, vůz to fakticky nekontroluje. A důvěra vyústila přesně do této situace. Lidé v Teslách třeba spí, a to buď sami v koloně, nebo klidně „ve dvou“.

Reklama

Související témata:
Načítám