Hlavní obsah

Osmá generace Fordu Fiesta přijíždí, a to hned 4x jinak!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle je ona, nová Fiesta od Fordu, která přijíždí již v osmé generaci a hned čtyřech různých variantách, jak lze vidět na fotografiích. Máte tedy zájem o crossover, nižší sportovnější variantu či třeba luxusní Vignale?

Článek

Ford na novou Fiestu velmi sází, ostatně je to velmi dobře prodávaný model a nemůže se stát žádný přešlap. Proto má osmá generace vozu hned od začátku v nabídce čtyři různé varianty - běžnou, která je na fotografii úplně vpravo, luxusní Vignale v bílém provedení, sportovnější ST-line v červené a nachybí ani novinka - oplastovaný a přizvednutý crossover!

Design vozu je jakoby změkčený oproti odcházejícímu vozu. Necháme na vás, zda se vám líbí či ne. Fiesta každopádně vypadá o poznání větší, než dříve. Jak jde vidět z fotek, můžete mít také obrovské střešní okno! Každá ze čtyř variant pak dostala kupříkladu jiný nárazník či masku, takže vozy se od sebe odlišují poměrně výrazně.

Foto: Archiv Garáž.cz

Hlavní novinkou uvnitř je velký dotykový displej, který by již měl spolupracovat se systémem Sync 3, který má umět i česky. Jinak vypadá interiér poměrně pěkně a přívětivě. Pod kapotou můžeme zcela jistě očekávat benzinové tříválce EcoBoost, které se již dříve osvědčily. 

Reklama

Načítám